Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 καθημερινές συνήθειες που “μαρτυρούν” πολλά για τον πραγματικό μας χαρακτήρα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μετά από πολλά πειράματα και πολλές έρευνες , οι επιστήμονες παρατήρησαν κάποιες συνδέσεις μεταξύ των συνηθειών και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας.

Η ακρίβεια, ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο κρατάει μια τσάντα ή ο τρόπος που τοποθετεί  το ρολό χαρτιού υγείας μπορεί αποκαλύψει περισσότερα για τον χαρακτήρα από ό, τι νομίζετε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να γίνετε ένας σύγχρονος Σέρλοκ Χολμς και να εκπλήξετε κάποιον με όχι τόσο προφανή συμπεράσματα με βάση τις καθημερινές του συνήθειες.

Αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις συνήθειες αυτές και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από τα περίεργα ευρήματά μας.

1. Ο τρόπος που συνήθως φοράτε την τσάντα σας

Σε μια συνέντευξη, ένας ειδικός στη γλώσσα του σώματος ανέφερε ότι ο τρόπος που συνήθως μεταφέρετε την τσάντα σας μπορεί να αποκαλύψει κάποια περίεργα πράγματα για εσάς.

  1. Εάν κρεμάτε την τσάντα σας στον αγκώνα με το χέρι σας λυγισμένο: Συνήθως, αυτή είναι η θέση που την κρατούν οι εργαζόμενες γυναίκες. Δείχνει αυτοπεποίθηση και οι αριστοκράτες συχνά κρατούν τις τσάντες τους έτσι.
  2. Κρατάτε την τσάντα σας κάτω από τον ώμο σας σαν κλατς: Αυτό σημαίνει ότι είστε συνήθως χαλαροί και δεν ανησυχείτε υπερβολικά για την εμφάνισή σας.
  3. Εάν την κρεμάτε στον ώμο σας: δεν αισθάνεστε την ανάγκη να κρύψετε τίποτα. Είναι επίσης ένας πρακτικός τρόπος μεταφοράς τσαντών.
  4. Κρατάτε την τσάντα στο κάτω μέρος, από τις λαβές: Αυτό μπορεί να δηλώνει ανασφάλεια, επειδή δεν είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για να μεταφέρετε μια τσάντα.

Ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος προσθέτει ότι αυτές οι ενδείξεις δενσυνάδουν απαραίτητα με την πραγματικότητα για όλους. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι πολύ συχνά μια γυναίκα κρατάει την τσάντα της με έναν συγκεκριμένο τρόπο από συνήθεια.

2. Ο τρόπος τοποθέτησης του χαρτιού υγείας σας

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείτε το ρολό χαρτιού τουαλέτας σας έχει σημασία, σύμφωνα με αυτήν την γιατρό. Αποκάλυψε ότι υπαγορεύει εάν κάποιος είναι ελεγκτικός ή χαλαρός. Η γιατρός εξέτασε 2.000 άντρες και γυναίκες και διαπίστωσε ότι εκείνοι που τοποθετούσαν το χαρτί τουαλέτας προς τα «πάνω» ήταν πιο κυρίαρχοι. Οι άνθρωποι που έβαλαν το χαρτί προς τα «κάτω» αποδείχθηκαν πιο υποτακτικοί.

3. Ο τρόπος με τον οποίο βγάζετε μια selfie

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης κάποια πρότυπα συμπεριφοράς στον τρόπο με τον οποίο βγάζετε μια selfie. Όπως αποδεικνύεται, οι πιο φιλικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να τραβήξουν φωτογραφίες από κάτω. Ταυτόχρονα, τα πιο συνειδητά άτομα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν τον ιδιωτικό χώρο στο φόντο της φωτογραφίας.

Οι προσωπικότητες που είναι ανοιχτές σε νέες εμπειρίες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν θετικά συναισθήματα που είναι πιο έντονα. Οι ανήσυχοι άνθρωποι τείνουν να κάνουν ένα «duck face», σύμφωνα με τους ερευνητές.

4. Το στυλ του περπατήματος

Οι ειδικοί στη γλώσσα του σώματος παρατήρησαν τη σχέση μεταξύ του στυλ περπατήματος και της προσωπικότητάς. Έτσι, όσοι καμπουριάζουν τείνουν να είναι λυπημένοι. Και αναπηδούμε αν είμαστε χαρούμενοι. Εάν αλλάξουμε το περπάτημά μας, μπορούμε να αλλάξουμε τη διάθεσή μας.

Επίσης, το βάδισμα μας μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη ευπάθειας. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι μπορείτε να εντοπίσετε ένα ευάλωτο άτομο από τον τρόπο που περπατά. Όταν γέρνετε το κεφάλι σας, αυτό μπορεί να δείχνει ότι είστε ευαίσθητοι και αδύναμοι εκείνη τη στιγμή.

5. Η χειραψία σας

Η χειραψία ενός ατόμου μπορεί επίσης να σχετίζεται με ορισμένες πτυχές της προσωπικότητάς , όπως έδειξε η έρευνα. Τα άτομα με σταθερή χειραψία είναι πιο εξωστρεφή, επομένως είναι πιο ανοιχτά σε νέες εμπειρίες. Είναι επίσης λιγότερο νευρωτικοί και ντροπαλοί από εκείνους που κάνουν χαλαρές χειραψίες.

6. Ο χρόνος που ξοδεύετε στο τηλέφωνό σας

Οι επιστήμονες παρατήρησαν μια σχέση μεταξύ του «εθισμού» ενός ατόμου στο κινητό τους και της συναισθηματικής τους σταθερότητας. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν δηλώσεις όπως, «Ξοδεύω περισσότερο χρόνο από ό, τι έπρεπε στο κινητό μου» και «Ταράσσομαι όταν δεν έχω σήμα στο κινητό».

Ως αποτέλεσμα, ανακαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που ήταν εθισμένοι στα τηλέφωνά τους και περνάνε πολύ χρόνο με αυτά έτειναν να είναι πιο ανήσυχοι και νευρικοί.

7. Η ακρίβεια σας

Η ακρίβεια είναι ένας παράγοντας που  εκτιμάται στην εργασία. Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που αργούν να εργαστούν ή εγκαταλείπουν την εργασία νωρίς μπορεί να έχουν λιγότερα κίνητρα. Και το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το αντίθετο – εάν είστε πάντα στην ώρα σας, έχετε καλό κίνητρο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε τους ανθρώπους να φύγουν όταν τελειώσουν οι ώρες εργασίας, επειδή η καθυστέρηση μπορεί να τους κάνει να νιώσουν εξαντλημένοι.

8. Το νευρικό σας τικ

Οι επιστήμονες μαγνητοσκόπησαν ανθρώπους σε διάφορες καταστάσεις και παρακολούθησαν τις αντιδράσεις τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν υψηλές τάσεις τελειομανείας είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σημάδια άγχους, απογοήτευσης και πλήξης.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Μούχλα και υγρασία στο σπίτι: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή

newsitamea