Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι κερδίζετε πίνοντας ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανακαλύψτε τι κερδίζει ο οργανισμός σας όταν ξεκινάτε την ημέρα σας πίνοντας ένα ποτήρι νερό.

Οι συστάσεις των ειδικών είναι να καταναλώνουμε τουλάχιστον επτά με οκτώ ποτήρια την ημέρα.

Φαίνεται όμως ότι θα είμαστε ιδιαίτερα κερδισμένοι αν το πρώτο ποτήρι το πιούμε το πρωί πριν ακόμη βουρτσίσουμε τα δόντια μας. 

Τα οφέλη αυτής της πρακτικής είναι αρκετά.

Αρχικά αναπληρώνετε τα υγρά  που έχασε ο οργανισμός κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Επίσης «ξεπλένετε» τα μικρόβια και βακτήρια που έχουν πολλαπλασιαστεί στη στοματική κοιλότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεγιστοποιώντας έτσι την αποτελεσματικότητα του πρωινού βουρτσίσματος.

Παράλληλα προκαλείται αίσθημα κορεσμού που μείωνει την επερχόμενη κατανάλωση τροφής στο πρωινό – ένα κόλπο που ισχύει πριν από κάθε γεύμα. Παλαιότερη έρευνα έχει δείξει ότι οι μεσήλικες και μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες που έπιναν 500ml νερό πριν από κάθε γεύμα επί δώδεκα εβδομάδες έχασαν περισσότερο  βάρος από όσους δεν έπιναν νερό πριν τα γεύματα.

Επίσης η πόση νερού «καθαρίζει» το νου και χαρίζει εγρήγορση. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει την αντιληπτική ικανότητα.

Το ξεκίνημα της ημέρας με ένα ποτήρι νερό, αλλά και η επαρκής ενυδάτωση στη διάρκεια της ημέρας, συντελούν στην διατήρηση της ελαστικότητας και της ανθεκτικότητας της επιδερμίδας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι η επαρκής  πρόσληψη νερού είναι σημαντική για πολλές λειτουργίες του οργανισμού όπως  η απομάκρυνση των απόβλητων ουσιών από τους νεφρούς, η πρόληψη λιθιάσεων του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και η εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία και η ευκαμψία των αρθρώσεων.

 

ygeiamou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika