Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

5 πανέμορφα διαχωριστικά μπαλκονιού που θα κάνουν όλη τη γειτονιά να θαυμάζει τη βεράντα σας-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα διαχωριστικά βεράντας καθιερώθηκαν στα διαμερίσματα που τα μπαλκόνια είναι τόσο πολύ κοντά μεταξύ τους, σε σημείο που οι ιδιοκτήτες δεν νιώθουν άνετα.

Αν είστε κι εσείς ένας από αυτούς, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, γιατί το δημιουργήσαμε γιατί γνωρίζουμε την σημασία της οριοθέτησης του προσωπικού σας χώρου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το επιτύχετε, από ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές, ως φυσικούς φράχτες από φυτά. Τα διαχωριστικά βεράντα εκτός από τον τον πρακτικό σκοπό που έχουν, μπορεί να προσδώσουν μεγάλη αισθητική αξία. Να προσδώσει ένα στυλ στο μπαλκόνι σας!

1. Θάμνοι

Μπορείτε να διαχωρίσετε το μπαλκόνι σας από το γειτονικό τοποθετώντας γλάστρες με θάμνους. Οι θάμνοι προσφέρουν θετική ενέργεια, αισθητική αναβάθμιση και πλήρη κάλυψη από κάθε αδιάκριτο βλέμμα.

Παρόλα αυτά χρειάζεται αρκετή περιποίηση και φροντίδα και γι αυτό δεν αποτελεί λύση για όσους δεν επιθυμούν ή αδυνατούν να τον αφιερώσουν.  Αυτή είναι και η αιτία που συχνά χρησιμοποιούνται πλαστική θάμνοι , ψεύτικο γρασίδι ή παρόμοια προϊόντα.

Είναι μια πρακτική και οικονομική λύση αλλά ασφαλώς τα αληθινά φυτά συνεισφέρουν στην αρμονία του σπιτιού σας.

2. Λουλούδια

Λουλούδια μπαλκόνι

Συνεχίζοντας σε παρόμοια λογική με αυτή της προηγούμενης ιδέας, μπορείτε να διαχωρίσετε την βεράντα χρησιμοποιώντας λουλούδια.

Τα λουλούδια στην βεράντα δεν είναι καινούργια τάση αλλά αντίθετα αποτελούν μια κλασσική και αγαπημένη επιλογή που δίνει χρώμα και ζωντάνια στον χώρο μας.

Τα άνθη τονώνουν τα θετικά συναισθήματα και έτσι είναι σημαντικό να βρίσκονται στο σπίτι μας. Γιατί δεν τοποθετείτε τις ανθισμένες γλάστρες στο σημείο που θέλετε να διαχωρίσετε το μπαλκόνι σας από αυτό του γείτονάς σας;

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να βάλετε πολλά φυτά με μικρό ή λίγα φυτά με μεγάλο όγκο για να εμποδίσετε την οπτική επαφή με το γειτονικό μπαλκόνι.

3. Γυαλί

Μήπως αυτό που λείπει από την βεράντας σας είναι η υψηλή αισθητική που θα κάνει τους άλλους να ζηλεύουν τη διακόσμησή σας; Αν ναι, τότε η λύση για εσάς είναι ένα διαχωριστικό από γυαλί.

Το γυαλί δεν χρειάζεται να είναι εντελώς διάφανο, υπάρχουν ειδικά υλικά που δεν επιτρέπουν να βλέπετε στην άλλη πλευρά. Αυτό σημαίνει πως γυάλινες κατασκευές μπορούν να είναι κατάλληλες για διαχωριστικά μπαλκονιού, εφόσον υπάρχουν γυαλιά που δεν επιτρέπουν στους γείτονες να βλέπουν στο μπαλκόνι σας.

Φυσικά, στην αγορά υπάρχουν και υποκατάστατα γυαλιού, δηλαδή κάποια άλλα, πιο οικονομικά υλικά, τα οποία μοιάζουν στην όψη με γυαλί. Λόγου χάρη,  το πλεξιγκλάς, που χρησιμοποιείται σε διάφορες κατασκευές και έχει αρκετά μεγάλη ανθεκτικότητα.

Κάνοντας την απαραίτητη έρευνα, θα μπορέσετε να βρείτε τη γυάλινη κατασκευή που ταιριάζει στο γούστο και το διαθέσιμο budget σας. Πρόκειται για μια πραγματικά όμορφη ιδέα που θα αναβαθμίσει τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας και την την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

4. Mπαμπού

Μπαμπού μπαλκόνι

Τα διαχωριστικά από καλαμιές ή μπαμπού, προσδίδουν στο μπαλκόνι  την αίσθηση του τροπικού νησιού. Αποτελεί ιδανική επιλογή αν σκοπεύετε να διακομίσετε την βεράντα σας για την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι.

Τα θετικά αυτού του είδους διαχωριστικού είναι ότι αποτελεί  αρκετά οικονομική επιλογή, έτσι ώστε να μην  ξοδέψετε πολλά χρήματα για τη λύση που ψάχνετε. Ένα άλλο θετικό είναι ότι έχετε την δυνατότητα να προσαρμόσετε το ύψος που επιθυμείτε, και να το προσαρμόσετε σε αυτό που θέλετε

5. Καφάσια

Αυτή η επιλογή δεν θα εμποδίσει εντελώς την οπτική επαφή μεταξύ δύο μπαλκονιών. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει χρηστική εφαρμογή. Με απλά λόγια, το καφασωτό διαχωριστικό μπορεί εύκολα να οριοθετήσει τον χώρο σας, έτσι ώστε να μην ενοχλείστε από τους γείτονες.

Προσδίδει αισθητική  και μπορεί τοποθετηθεί ακόμα και πάνω από κάποιο χαμηλό τοίχο, το οποίο πιθανώς υπάρχει ανάμεσα στα δύο μπαλκόνια.

Τα διαχωριστικά τις περισσότερες φορές φτιάχνονται από ξύλα ή μέταλλο. Και το εύρος του κόστους εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του σχεδίου, καθώς όσο πιο πολύπλοκο είναι τόσο πιο ακριβό είναι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διέγραψε στα «μουγκά» χρέη η εφορία: Αυτοί είναι οι υπερτυχεροί που δεν θα πληρώσουν – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Προσοχή: Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο; Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος, σοβαρός κίνδυνος

Efi Nika