Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι θα συμβεί εάν κάνουμε 2 διαφορετικά εμβόλια κατά του Κορονοϊού

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας δοκιμής με περισσότερα από 600 άτομα είναι τα πρώτα που δείχνουν τα οφέλη από το συνδυασμό διαφορετικών εμβολίων.

Ο εμβολιασμός ατόμων me Oxford-AstraZeneca και Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19 παράγει μια ισχυρή ανοσοαπόκριση ενάντια στον ιό SARS-CoV-2, σύμφωνα με ερευνητές που διεξήγαγαν μελέτη στην Ισπανία.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τη δοκιμή περισσότερων από 600 ατόμων – που ανακοινώθηκαν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση στις 18 Μαΐου – είναι τα πρώτα που δείχνουν τα οφέλη του συνδυασμού διαφορετικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Μια δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια παρόμοια στρατηγική αναμένεται να δώσει σύντομα περαιτέρω ευρήματα σχετικά με τις ανοσολογικές αντιδράσεις.

Λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προτείνουν ήδη σε ορισμένους ή σε όλους τους ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε μια πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca, να λάβουν ένα άλλο εμβόλιο για τη δεύτερη δόση τους.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τέτοια σχήματα εμβολιασμού θα προκαλέσουν ισχυρότερες ανοσολογικές αντιδράσεις, από ό, τι δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου.

Φαίνεται ότι το εμβόλιο Pfizer ενίσχυσε σημαντικά την ανοσιακή απόκριση όταν συνδυάστηκε με το AstraZeneca.

Η ανάμιξη εμβολίων θα μπορούσε να δώσει μια ισχυρότερη ανοσοαπόκριση. Είναι επίσης πιθανό ένα σχήμα συνδυασμού να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας έναντι των μεταλλάξεων του ιού λόγω αυτής της ισχυρότερης ή ευρύτερης ανοσίας.

Υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με τον συνδυασμό δυο διαφορετικών εμβολίων;

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν αναφορές για παρενέργειες, πέρα από αυτές που έχουν ήδη αναφερθεί όταν τα εμβόλια χορηγούνται ξεχωριστά. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα διαφορετικά εμβόλια που χορηγούνται ως μέρος δύο δόσεων δεν αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.

Ο Jorg Fritz, καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill, δήλωσε ότι δεν βλέπει γιατί θα υπήρχε πρόσθετος κίνδυνος από τη λήψη δύο διαφορετικών εμβολίων.

Ο Fritz είπε ότι πιστεύει επίσης ότι θα ήταν καλύτερο να αναμειγνύονται δύο εμβόλια που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες, ώστε να υπάρχει μια πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική ανοσοαπόκριση έναντι των ιικών πρωτεϊνών.

Τον Απρίλιο η μελέτη Com-CoV διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει και άλλα εμβόλια, ώστε να δοκιμασθεί σε άλλους 1.050 εθελοντές η ανάμιξη περισσότερων εμβολίων, με την πρώτη δόση να προέρχεται από Pfizer ή AstraZeneca και τη δεύτερη από Moderna ή Novavax

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση στον γάμο μετά το 1ο παιδί: γιατί συμβαίνει και πώς να την προλάβετε

Efi Nika

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika