Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΥΓΕΙΑ

10 τρόποι που το σώμα μας προσπαθεί να μας δείξει πως κάτι δεν πάει καλά στη υγεία μας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το σώμα μας προσπαθεί:  Η επιθυμία να μασάμε πάγο ή να τρώμε κάτι αλμυρό όλη την ώρα μπορεί να αποτελεί ένδειξη βαθύτερου προβλήματος ή έλλειψης μετάλλων και βιταμινών, λένε οι ειδικοί.

Γι ‘αυτό είναι πάντα καλή ιδέα να προσέχετε τυχόν νέες συνήθειες που αναπτύσσετε, ειδικά εάν αυτές προκύπτουν ξαφνικά από το πουθενά.

Έχουμε κάνει μια λίστα με τα πράγματα που το σώμα σας μπορεί να σας προειδοποιήσει με την ελπίδα να σας βοηθήσει να ζήσετε μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή!

1. Αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα πόδια σας

Εάν έχετε περίεργες αισθήσεις μυρμιγκίασματος στα πόδια σας  ή επιθυμείτε να τα κινήσετε, μπορεί να είναι σύμπτωμα του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών. Αυτή η διαταραχή είναι μακροχρόνια και συχνά αισθάνεστε αυτήν την ταλαιπωρία κατά την διάρκεια της νύχτας όταν προσπαθείτε να ξεκουραστείτε.

2. Φούσκωμα του δέρματος

Μην αγνοείτε τα δερματικά προβλήματα και μην τα υποτιμάτε. Όταν το δέρμα γίνεται παχύ και σας προκαλεί φαγούρα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη πολλών εσωτερικών προβλημάτων όπως ορμονική διαταραχή, έκζεμα ή αλλεργίες. Μπορείτε να κάνετε κάποιες εξετάσεις αίματος εάν αυτό το πρόβλημα επιμένει ή εάν φαίνεται να επιδεινώνεται.

3. Αλλαγή στον τρόπο γραφής, απώλεια μυρωδιάς και έντονα όνειρα

Όλοι πιθανότατα έχουν ακούσει για τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί από εμάς τα συμπτώματά του. Οι τρόμοι, η βραδύτητα της κίνησης, ο κακός ύπνος μαζί με τους εφιάλτες και οι αλλαγές στην ομιλία και τη γραφή μπορεί να είναι σημάδια της νόσου, προειδοποιούν οι γιατροί.

4. Θυμός και επιθετική συμπεριφορά

Οι εκρήξεις θυμού μπορεί να μην είναι πάντα αποτέλεσμα της προσωπικότητάς σας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να συνδεθεί με την κατάθλιψη, λένε ορισμένοι ερευνητές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάθλιψη δεν αφορά μόνο την έλλειψη ενέργειας ή τη στεναχώρια – μπορεί επίσης να προκαλέσει επιθετική συμπεριφορά.

5. Πολύς ύπνος

Αυτή η διαταραχή ονομάζεται υπερυπνία και μπορεί να προέρχεται από πράγματα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο κόπωση, λένε οι γιατροί. Ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία σχεδόν οπουδήποτε. Επίσης, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών πριν τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει αυτό το αποτέλεσμα.

6. Αλλαγές στο χρώμα των ματιών

Εάν υπάρχει λευκός ή γκρίζος δακτύλιος γύρω από τον κερατοειδή χιτώνα των ματιών, μπορεί να αποτελεί σημάδι υψηλής χοληστερόλης για άτομα κάτω των 45 ετών, έχουν παρατηρήσει οι γιατροί. Ο δακτύλιος είναι από μόνος του ακίνδυνος και έχει μόνο οπτικό εφέ.

7.Επιθυμία για κατανάλωση αλατιού

Είναι εντάξει να σας αρέσει το αλμυρό φαγητό, αλλά όταν δεν μπορείτε πια να το ελέγξετεκαι το αλμυρό φαγητό γίνεται το μόνο πράγμα που θέλετε, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε γιατί. Αυτό μπορεί να σημαίνει έλλειψη σιδήρου, αναιμία, αφυδάτωση ή προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

8. Απώλεια μνήμης, κόπωση και χαμηλή λίμπιντο

Μερικές φορές οι άνθρωποι το συγχέουν με την κατάθλιψη επειδή φαίνεται ότι είστε τόσο κουρασμένοι και βαριεστημένοι με όλα που δεν έχετε καν την ενέργεια να θυμάστε πράγματα. Οι γιατροί μοιράζονται ότι είναι καλύτερο να μην αγνοήσουμε μια τέτοια κατάσταση, διότι μπορεί να σημαίνει ένα πρόβλημα θυρεοτρόπους ορμόνης στον οργανισμό. Μπορεί επίσης να πάρετε βάρος και να νιώσετε κρύο.

9. Πάντα νιώθεις διψασμένος

Δεν είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε διψασμένοι όλη την ώρα, λένε οι ειδικοί. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που μπορεί να συνδεθεί με το φαγητό που τρώτε, οπότε ελέγξτε αν τρώτε πάρα πολύ πικάντικα ή αλμυρά προϊόντα. Η αδιάκοπη δίψα θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι διαβήτη ή εγκυμοσύνης.

10. Θέλετε να μασήσετε πάγο.

Η επιθυμία να καταναλώσετε πάγο μπορεί εύκολα να εξηγηθεί και μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνήθεια. Η έλλειψη σιδήρου ή η αναιμία μπορεί να είναι ο λόγος αυτής της ασυνήθιστης επιθυμίας, έδειξαν ορισμένες έρευνες. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ορισμένες εξετάσεις αίματος για να ελέγξετε και να δείτε εάν πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@