Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το δικαίωμα να περπατάς ελεύθερη και να γυρίζεις σπίτι σου χωρίς να φοβάσαι!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι βράδυ, επιστρέφεις σπίτι σου ενώ νιώθεις ότι κάτι, κάποιος σε ακολουθεί. Κατανοείς ότι είναι ανθρώπινη παρουσία αλλά εύχεσαι να ήταν ούφο. Περπατάς πιο γρήγορα και ετοιμάζεις τα κλειδιά του σπιτιού σου. Πρέπει επειγόντως να ανοίξεις αμέσως την εξώπορτα της πολυκατοικίας, χωρίς περιθώριο λάθους. Αν κάνεις λάθος στο κλειδί, κινδυνεύεις. Ευτυχώς το πέτυχες αμέσως, το φως στην είσοδο ήταν αναμμένο, νιώθεις μια ανακούφιση με το που μπαίνεις μέσα. Ακούς την εξώπορτα που κλείνει και εκεί αφήνεις την χαμένη ανάσα σου να επιστρέψει. Τα κατάφερες!

Αυτή είναι μια καθημερινή ιστορία, μιας γυναίκας που κατάφερε να ξεφύγει από τον επίδοξο βιαστή της. Αυτή είναι η ιστορία της κοπέλας σου, της γυναίκας σου, της κόρης σου, της μάνας σου, της κολλητής σου. Μια ιστορία που δυστυχώς επαναλαμβάνεται συνεχώς και σε κάθε χώρα. Το προνόμιο των βλαμμένων αντρών δεν είναι ελληνικό. Όχι ότι αυτό μας φέρνει κάποια ανακούφιση! Αντιθέτως, ως άντρας, δεν ξέρω πόση ντροπή να νιώσω για το φύλο μου. Που νομίζει πως έχει τα ηνία και κάνει κουμάντο.

Η Δανάη στην είσοδο της οικίας της.
Το θάρρος της Δανάης, που βγήκε επώνυμα και άμεσα να τον καταγγείλει!

Ο συνειρμός και το άρθρο μου, είναι αφιερωμένο στη θαρραλέα Δανάη από τη Νέα Σμύρνη. Που γυρνούσε σπίτι της και βρέθηκε ένας αλήτης να την ακολουθεί σε όλη τη διαδρομή. Ο θρασύτατος 22χρονος, είχε βγάλει το μόριο του έξω και προσπαθούσε να την πλησιάσει χωρίς να της έχει μιλήσει καθόλου. Ευτυχώς τον κατέγραψε στην κάμερα που διαθέτει στην οικία της η Δανάη. Γιατί σήμερα που έχει συλληφθεί αρνείται τα πάντα. Αν και τον έχουν αναγνωρίσει κι άλλες κοπέλες που τις είχε ακολουθήσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Δανάη δημοσίευσε τα πάντα στο Facebook και η ανταπόκριση ήταν άμεση και τεράστια. Όλοι μοιραστήκαμε το σχετικό βίντεο για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό του άντρακλα. Το πανέξυπνο αυτό αγόρι, άφησε τα αποτυπώματα του στην εξώπορτα και οδήγησε την αστυνομία άμεσα στη δική του πόρτα. Ο πατέρας του σοκαρισμένος δηλώνει ότι είναι καλό παιδί, ευαίσθητο, τέλειο. Γονέας είναι, τον δικαιολογούμε. Το γεγονός όμως ότι ήδη τον έχουν αναγνωρίσει 4 γυναίκες, για παρόμοια δράση, μόνο αγγελούδι δεν τον λες.

Ο 22χρόνος ‘Ελληνας που την καταδίωκε.
Το καλό παιδί, ο Έλληνας της γειτονίας μας, δεν είναι πάντα αυτός που νομίζεις!

Προσπαθώ να μην είμαι ειρωνικός όσο γράφω το κείμενο αυτό, όμως η οργή δεν μου το επιτρέπει. Εξοργίζομαι από το γεγονός ότι αν τα είχε καταφέρει, θα είχαμε ήδη 4 θύματα βιασμού. Εξοργίζομαι όταν σε απόπειρες βιασμού κατηγορούν πάντα τους αλλοδαπούς και τώρα κανείς δεν τονίζει ότι αυτό το λουλούδι είναι δικό μας! Έλληνας, ελληναράς, από αυτούς τους: είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω! Γιατί τονίζουμε πάντα το γεγονός όταν είναι «ο ξένος» που το έκανε το κακό. Αλλά όταν πρόκειται για το παιδί της γειτονιάς, ας κρατήσουμε τους τύπους. Αν ήταν αλλοδαπός, το ξέρετε πως ήδη θα είχε διαρρεύσει το όνομα του και όλα τα προσωπικά του στοιχεία!

Εξοργίζομαι ότι κάποιοι σκέφτονται ήδη: τι δουλειά είχε έξω η Δανάη και η κάθε Δανάη στις 00:30; Τι μπορεί να φορούσε, αν τον κοίταξε, αν τον προκάλεσε, αν μύρισε το άρωμα της και την ακολουθούσε για 300 μέτρα, σαν άλλο αδέσποτο. Με εξοργίζει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν κάμερες, σπρέι πιπεριού, σε ετοιμότητα τα κλειδιά και δεν ξέρω τι άλλο, για να νιώθουν ασφάλεια όταν γυρίζουν σπίτι. Ότι ώρα και αν γυρίζουν σπίτι. Ότι και αν φορούν, όπως και αν είναι βαμμένες, ότι και αν γουστάρουν να είναι ρε παιδί μου! Δεν είναι κίνητρο βιασμού, δεν υπάρχει βασικά καμία δικαιολογία στον βιασμό. Φταίει ο βιαστής, τέλος συζήτησης.

Δε φοβάσαι γιατί δε χρειάστηκε ακόμα να βιώσεις το φόβο και όχι γιατί είσαι άντρας.

Αρκετοί άντρες θα ξεκινήσουν να νιώθουν πως θίγονται. Ότι σιγά, τι έκανε το παιδί; Και γιατί αμέσως τρόμαξε η άλλη; Η κάθε άλλη, δεν τους νοιάζει το όνομα, η ηλικία, το επάγγελμα. Είναι η άλλη και είναι ένοχη που γεννήθηκε γυναίκα. Το ασθενές φύλο, δήθεν και τάχα μου! Που αν σε βάλουν κάτω μερικές γυναίκες που ξέρω εγώ, δεν θα ξέρεις από που σου ήρθε. Δεν θα προλαβαίνεις να μετράς. Επειδή οι ανόητοι άντρες, κάπου πριν αιώνες, ονόμασαν τις γυναίκες αδύναμες. Έτσι, γιατί τους βόλευε, να κάνουν κουμάντο και να παίρνουν αποφάσεις.

Κατάφεραν να μορφώσουν μια κοινωνία υπό το καθεστώς του φόβου, ώστε να μη χρειαστεί να φοβηθούν οι ίδιοι αργότερα. Κότες που το παίζουν θαρραλέοι μέχρι να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό που περιγελούν. Από φόβο τα αγοράκια τότε (και τώρα) χαρακτήρισαν τις γυναίκες ως αδύναμες. Τι; Νομίζεις ότι οι άντρες δεν φοβούνται; Αυτοί που με δέκατα 37.2 βογκούν λες και θα γεννήσουν; Που φοβούνται να επισκεφτούν το γιατρό μη τυχόν και τους κάνει μια επεμβασούλα; Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι έτσι και είμαστε η πλειοψηφία. Και πρέπει εμείς, να βάλουμε στη θέση τους αυτούς που είναι η ντροπή του είδους μας. Πριν κάνουν κακό στην ανιψιά μου, στην αδερφή μου, στη φίλη μου.

Υστερόγραφο 1: Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω περισσότερα προσωπικά στοιχεία της Δανάης, καθώς δεν τη γνωρίζω προσωπικά. Με μεγάλη μου χαρά όμως θα ήθελα να μάθω τα στοιχεία του 22χρονου και να δημοσιευτούν. Για να προστατεύσουμε περισσότερες γυναίκες στο μέλλον από αυτόν και άλλου επίδοξους βιαστές!
Υστερόγραφο 2: Στις 9 Μαίου είναι η γιορτή της Μητέρας. Ας εξηγήσουμε στα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα. Πως δεν είναι μόνο τα λουλούδια και τα δωράκια. 

Σύνταξη κειμένου – Βογιατζής Ηλίας

Email επικοινωνίας – iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε την φίλη της κρεμασμένη: Νεκρή 22χρονη στα Χανιά, αυτοκτόνησε στο σπίτι της

Efi Nika

Τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι 30άρηδες

Efi Nika

Έπιασε το στήθος του και σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο: Σοκ στον αγώνα Ουντινέζε – Ρόμα, «πάγωσαν» οι παίκτες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika