Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι για να τρελάνετε τους πάντες – Πανεύκολη και πεντανόστιμη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Θέλετε να προσφέρετε στους οικείους σας μια σφολιάτα, για να ξεκινήσετε με ένα δυνατό ορεκτικό; Σας προτείνουμαι  μια τυρόπιτα που θα τρελάνει τους πάντες, με την χρήση φέτας και γιαουρτιού.

Πρόκειται για μια συνταγή πολύ απλή με εγγυημένο πεντανόστιμο αποτέλεσμα και θα σας τη ζητούν συνέχεια, όπως και με την τραγανή τυρόπιτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 250γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο
  • Μείγμα τριμμένων τυριών:
  • 300γρ φέτα η λευκό τυρί
  • 300γρ κασέρι η γκούντα
  • 100γρ καπνιστό τυρί
  • 100γρ κεφαλοτύρι
  • Πιπέρι, ρίγανη η λίγο δυόσμο
  • Μείγμα γιαουρτιού:
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτάκι σόδα με ανθρακικό
  • 2 αυγά

Επάλειψη πίτας:

1/2 φλιτζάνι εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το μοιράζουμε σε δυο μπολ. Το ένα το χρησιμοποιούμε για το βουτύρωμα των φύλλων και το άλλο θα το βάλουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα πεταχτά με ένα πινέλο χωρίς να ακουμπήσουμε το πινέλο πάνω στο φύλλο για να παραμείνει τραγανό.

Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών, βάζουμε δυο φύλλα τσαλακωτά βουτυρώνοντας τα ένα ένα, μια στρώση μείγμα τυριών, δυο φύλλα βουτυρωμένα τσακαλωτά,τα υπόλοιπα τυριά, κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα του πάτου που εξέχουν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,βουτυρώνοντας ένα ένα και τοποθετώντας τα τσαλακωτά.

Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα για να κοπούν λίγο μόνο τα πάνω φύλλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόδα,το γιαούρτι, τα αυγά και το βούτυρο που κρατήσαμε για το μείγμα γιαουρτιού και περιχύνουμε την πίτα μας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το εβαπορέ και την αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει και να ρουφήξει το μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Βάζουμε την πίτα να ψηθεί στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα περίπου.

Σημαντικό: Ελέγχουμε αν έχει ροδίσει και από κάτω πριν τη βγάλουμε απ’το φούρνο.

Την αφήνουμε για 10′ τουλάχιστον να σταθεί και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika