Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς να μην πάρουμε βάρος στη νηστεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κι όμως, η απουσία ζωικής πρωτεΐνης από την ημέρα μας μπερδεύει τα πράγματα, μιας και πεινάμε πιο συχνά, αν όχι διαρκώς.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να κρατήσουμε χαρακτήρα; πρέπεινα είμαστε εγκρατείς και να μην πεινάμε συνέχεια, με τις κατάλληλες συμβουλές.

Το «πώς θα αντέξω τη νηστεία» είναι από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα, αλλά και ο φόβος όσων νηστεύουν ή θα ήθελαν να νηστέψουν ολόκληρη τη Σαρακοστή, καθώς πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου αποφεύγονται όλα τα ζωικά προϊόντα. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι αυξάνεται η κατανάλωση φυτικών τροφίμων, αμύλου αλλά και λίπους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αυξάνεται τελικά το βάρος κατά τη διάρκεια της νηστείας, παρά την απουσία ζωικών τροφών.

Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να δυσκολευόμαστε να έχουμε το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού από το γεύμα μας, λόγω του ότι απουσιάζουν τα γαλακτοκομικά και το κρέας, που είναι πλούσια σε λιπαρά και ενδεχομένως να τα έχουμε συνηθίσει στη διατροφή μας. Αυτό είναι ίσως και το πιο εμφανές πρόβλημα, το οποίο μας οδηγεί στο τσιμπολόγημα όλη την ημέρα: ξηροί καρποί, παξιμαδάκια, φρούτα, χαλβάς, ταχίνι με ψωμί, όλα «παίζουν» για να κατευνάσουν την πείνα μας.

 

 

Μια λύση είναι να τρώμε πιο συχνά θαλασσινά, αλλά και πηγές φυτικής πρωτεΐνης, όπως κιμά και τυρί σόγιας, φυτικά ροφήματα και τυριά αμυγδάλου ή σόγιας κ.ο.κ.

Επίσης, με τους κατάλληλους συνδυασμούς οσπρίων με αμυλώδη τρόφιμα και ψωμιού με ταχίνι ή φιστικοβούτυρο, επιτυγχάνουμε τόσο την πρόσληψη μιας πλήρους πρωτεΐνης, όσο και την επίτευξη του κορεσμού, που θα μας κρατήσει μακριά από το συνεχές τσιμπολόγημα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και δείτε ιδέες υγιεινών νηστίσιμων γευμάτων που θα σας «κρατήσουν».

Γιώργος Μίλεσης: Κλινικός Διαιτολόγος

Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea

6 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο που θα ήταν καλό να αποφεύγεις

Efi Nika

5 τρόποι να ξανακάνουμε το φαγητό απόλαυση

newsitamea