Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Νικόλαος Θωμαΐδης: Τα κορονοπάρτι εκτόξευσαν το ιό – Πιθανή έκρηξη ιικού φορτίου και κρουσμάτων την άλλη εβδομάδα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

“Οι μετρήσεις της εβδομάδας δείχνουν υψηλό το ιικο φορτιό στη χώρα” ανέφερε ο κ. Θωμαίδης προβλέποντας αύξηση κρουσμάτων την άλλη εβδομάδα.

Τα κορονοπάρτι με τους συνωστισμούς που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο σχετίζονται με την αύξηση του ιικού φορτίου που παρουσιάστηκε στα λύματα αυτής της βδομάδας, τόνισε στον ΣΚΑΪ , ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης.

“Την Δευτέρα είδαμε την πρώτη αύξηση και από Τρίτη είχαμε συνεχή αύξηση. Αυτό δείχνει μια εκτεταμένη διασπορά” υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Εξήγησε πως η διασπορά έχει αποδειχθεί ότι γίνεται από τον συνωστισμό είτε σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους καθώς είναι αερογενής η μετάδοση και ότι μετά την μόλυνση χρειάζεται από 1 έως 3 μέρες για να φανεί στα λύματα.

Επεσήμανε πως μπορεί να γίνει έκρηξη του ιικου φορτίου και να δούμε αύξηση των κρουσμάτων την άλλη βδομάδα και ότι είμαστε λίγο πιο πάνω από αρχές Μαρτίου σε σχέση με τα επίπεδα του αυτή την στιγμή.

“Οι μετρήσεις αυτής της βδομάδας δείχνει ότι παραμένει υψηλό το ιικο φορτιό σε όλη την χώρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou