Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Λαχταριστή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο-Θα σας ξετρελάνει

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

 

Τυρόπιτα – Υλικά και διαδικασία

Υλικά (8 μερίδες)

  • 500-600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κουταλιές της σούπας baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 300 ml χλιαρό νερό

Γέμιση

  • 3 αυγά
  • 1 κρόκος αραιωμένο
  • 200 γρ γιαούρτι 2%
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γρ ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο για ταψί

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι το χλιαρό νερό, το ξύδι και το μπέικιν και αφήνουμε για λίγη ώρα!
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια! Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα σκεπασμένη.
  • Φτιάχνουμε τη γέμιση μας. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Παίρνουμε και τον κρόκο και το ρίχνουμε σε μια κούπα αφού ρίξουμε 2 κουταλιές νερό να αραιώσει και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη μας ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας, κόβουμε σε δύο ίσα μέρη την ζύμη.
  • Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης και το ανοίγουμε πολύ καλά σε στρογγυλό δίσκο! Το ταψί μας θα ναι στρογγυλό 30 εκ.
  • Αφού βουτυρώνουμε το ταψί μας τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι ζύμης και στη συνέχεια με ένα κουτάλι ρίχνουμε τη γέμιση πάνω και στρώνουμε πολύ προσεκτικά!
  • Με τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο φύλλο μας και τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση μας και βάζουμε με ένα μαχαίρι για να μην προεξέχει από πουθενά το τυρί της γέμισης! Αν θέλουμε με ένα πινέλο ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω και στη συνέχεια αλείφουμε με τον κρόκο στην επιφάνεια της.
  • Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να έχει ροδίσει αρκετά! Περίπου μια ώρα!

 

cookpad.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης