Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

5 συνήθειες στο μπάνιο που βλάπτουν την υγεία μας και πρέπει να τις σταματήσουμε αμέσως-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το κατούρημα και η χρήση τουαλέτας φαίνονται σαν ένα πολύ απλό πράγμα. Είναι κάτι τόσο φυσικό που το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπάρχουν όμως λάθη που μπορούμε να κάνουμε που ενδέχεται να επηρεάσουν την υγεία μας.

Για παράδειγμα, η συνήθεια του να κατουράμε «για παν ενδεχόμενο» πριν φύγετε από το σπίτι σας μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αρνητικές συνέπειες.

Εμείς μένουμε πάντα έκπληκτοι με το πώς οι απλούστερες συνήθειες μπορούν να μετατραπούν σε κάτι πολύ πιο περίπλοκο. Αυτά λοιπόν είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη ρουτίνα στην τουαλέτα.

1.Κατουράτε πριν φύγετε από το σπίτι

2. Σφίγγεστε για να κατουρήσετε

Μερικές φορές όταν θέλετε να κατουρήσετε πιο γρήγορα ή να αδειάσετε πλήρως την ουροδόχο κύστη σας, μπορεί να πιεστείτε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι υγιές, γιατί, με την πάροδο του χρόνου, θα κάνει τους μυς του πυελικού εδάφους σας πιο αδύναμους. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει να συγκρατείτε το κατούρημα ή την ανάγκη σας και να υποστηρίζετε τα όργανα σας.

3. Έχετε λάθος στάση στην λεκάνη της τουαλέτας

Μην τοποθετείτε το δάκτυλό σας πάνω από το κάθισμα τουαλέτας, ειδικά και σε δημόσια μπάνια. Εάν μόνο τα δάχτυλα των ποδιών σας φτάσουν στο έδαφος, θα πρέπει να βάλετε κάτι κάτω από τα πόδια σας, όπως ένα σκαμνί ή ένα μπλοκ γιόγκα.

Εάν τα πόδια σας δεν είναι επίπεδα στο έδαφος, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένταση και να καταστήσει πιο δύσκολο το κατούρημα. Στην ιδανική περίπτωση, τα γόνατά σας θα πρέπει επίσης να είναι σε ψηλότερο σημείο από τους γοφούς σας και θα πρέπει να κλίνουν προς τα εμπρός φέρνοντάς τους ώμους και τα γόνατά σας πιο κοντά.

4. Πίνετε λιγότερο νερό για να κατουράς λιγότερο συχνά

5. Κατουράτε στο ντους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea