Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Ψάχνετε μια νόστιμη συνταγή για ένα έδεσμα, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ιδανικό πρόγευμα; Σας προτείνουμαι μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ, η οποία… λιώνει στο στόμα.
Υλικά
- 12 φύλλα κρούστας
- 500 γρ. φέτα
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 500 ml κατσικίσιο γάλα
- 4 αβγά μέτρια ή 3 μεγάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C.
- Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί και λαδώνοντάς τα ένα-ένα με πινέλο. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα τσαλακωτά λαδώνοντάς τα επίσης.
- Μοιράζουμε ομοιόμορφα πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα τη φέτα.
- Φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν πάνω από τη φέτα κι αφού λαδώσουμε καλά τις άκρες, στρώνουμε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας εδώ κι εκεί.
- Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε την πίτα στο ταψί.
- Ψήνουμε την τυρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Ύστερα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175ο C και ψήνουμε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
- Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα σουφλέ κι αφού κρυώσει λίγο, κόβουμε κομμάτια εκεί που χαράξαμε και σερβίρουμε.