Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η πιο γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ που… λιώνει στο στόμα – Θα σας τρέχουν τα σάλια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ψάχνετε μια νόστιμη συνταγή για ένα έδεσμα, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ιδανικό πρόγευμα;  Σας προτείνουμαι μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ, η οποία… λιώνει στο στόμα.

Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 ml κατσικίσιο γάλα
  • 4 αβγά μέτρια ή 3 μεγάλα

 

 

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C.
  • Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί και λαδώνοντάς τα ένα-ένα με πινέλο. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα τσαλακωτά λαδώνοντάς τα επίσης.
  • Μοιράζουμε ομοιόμορφα πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα τη φέτα.
  • Φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν πάνω από τη φέτα κι αφού λαδώσουμε καλά τις άκρες, στρώνουμε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας εδώ κι εκεί.
  • Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε την πίτα στο ταψί.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Ύστερα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175ο C και ψήνουμε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
  • Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα σουφλέ κι αφού κρυώσει λίγο, κόβουμε κομμάτια εκεί που χαράξαμε και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης