Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σοκολατένιο γαλακτομπούρεκο με κουβερτούρα-Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πως να τους κάνετε όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους

Σοκολατένιο γαλακτομπούρεκο με κουβερτούρα: Άλλη μία ξεχωριστή και νόστιμη συνταγή έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ ετοίμασε σοκολατένιο γαλακτομπούρεκο και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά:

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 180 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι250 γρ. ζάχαρη

  • 120 γρ. Νερό
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι

Για την κρέμα

  • 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 αυγά
  • 850 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. Κουβερτούρα 54% Κακάο

Εκτέλεση:

Σιρόπι

  • Σε ενα κατσαρολακι προσθέτουμε όλα τα υλικά και μόλις πάρουν μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσουν.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη, το ξύσμα και τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
  2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις πάρει το μείγμα μία βράση, προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα με το σιμιγδάλι και το προσθέτουμε όλο πίσω στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
  4. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Συναρμολόγηση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  2. Βουτυρώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο ένα ταψί διαστάσεων 20×30 εκ.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο στο ταψί με τέτοιον τρόπο ώστε να εξέχει αρκετά από δεξιά και αριστερά. Το βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο. Επαναλαμβάνουμε με ένα δεύτερο φύλλο. Στρώνουμε ένα τρίτο φύλλο κάθετα στα άλλα δύο, έτσι ώστε να εξέχει αρκετά πάνω και κάτω (τα φύλλα θα πρέπει να σχηματίζουν σταυρό). Βουτυρώνουμε και κάνουμε το ίδιο με ένα ακόμη φύλλο.
  4. Αδειάζουμε μέσα την κρέμα και διπλώνουμε από πάνω της τα φύλλα που εξέχουν, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Κόβουμε ένα φύλλο στα 4, περίπου στις διαστάσεις του ταψιού. Στρώνουμε τα κομμάτια πάνω από το γλυκό, αλείφοντάς τα ένα-ένα.
  5. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και βρέχουμε λίγο με νερό.
  6. Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο για περιπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, με το κρύο σιρόπι.
  7. Σερβίρουμε οταν το γαλακτομπούρεκο μας εχει κρυωσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea