Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Λαχταριστό κέικ λεμόνι αφράτο και απολαυστικό – Η νοστιμιά του θα σας ξτρελάνει

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 Το κέικ λεμονιού είναι ένα γλυκό που μπορούν να συνδυάσουν οι μεγάλοι με τον καφέ τους και ν’ απολαύσουν μικροί ως ένα υγιεινό σνακ.

Εκμεταλλευτείτε τα λεμόνια που περισσεύουν και φτιάξτε την συγκεκριμένη συνταγή.

Επιπροσθέτως, είναι μία καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε δημιουργικά τα λεμόνια που σας περισσεύουν, ακολουθώντας την παρακάτω εύκολη συνταγή. Παράλληλα σας προτείνουμε άλλη μια τέλεια συνταγή για τυρόπιτα της γιαγιάς, μια εύκολη και οικονομική συνταγή.

Υλικά

  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μικρά αυγά
  • 2 λεμόνια (ξύσμα)
  • 125 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού

  • 200 ml νερό
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • 2 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 κ.γλ. κιτρινόριζα (κουρκουμάς)

 

 

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε το κέικ λεμόνι γεμιστό με κρέμα λεμονιού, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν σε ψιλή σήτα.
  • Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το φτερό που αναμειγνύουμε το κέικ χτυπάμε το μείγμα για 3΄- 4΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε το μείγμα να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
  • Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τινάζουμε τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα, να κρυώσει καλά. Μάθετε όλα τα μυστικά για ένα επιτυχημένο κέικ.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την κιτρινόριζα.
  • Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Την αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας.
  • Μόλις η κρέμα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε για να μην κάνει πέτσα.
  • Χωρίζουμε το κέικ οριζόντια με κοφτερό μαχαίρι. Αλείφουμε με την κρέμα λεμονιού και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι κέικ, σαν σάντουιτς. Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης