Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πήρε 1 κιλό κιμά και τον «έκοψε» σε 6 «φέτες»… Το αποτέλεσμαείναι βγαλμένο από όνειρο – Θα σας τρέχουν τα σάλια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτή η συνταγή έχει τις ρίζες της στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τη Σκωτία. Τρώγονται ζεστά ή κρύα, και μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμα και σε σάντουιτς, ο λόγος για κεφτεδάκια γεμιστά με αυγό που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!

Κεφτεδάκια γεμιστά με αυγά

Για 6 κεφτεδάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (συν το χρόνο ψυγείου)

Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπτά ανά παρτίδα

Συστατικά:

  • 6 βραστά αυγά, καθαρισμένα
  • 500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
  • 500 γραμμάρια βόειο κιμά
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ήπια μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ​​φρυγανιά
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις αλεύρι
  • Φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα

 

Μόλις έχετε βράσει τα αυγά σας και έχετε συγκεντρώσει όλα τα υλικά, η προετοιμασία είναι πολύ απλή! Απλά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να αναμείξετε το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, και στη συνέχεια διαμορφώστε το μείγμα γύρω από τα αυγά. Βουτήξτε τα στη φρυγανιά, τηγανίστε τα και καλή σας όρεξη!

Κεφτεδάκια: Μερικές συμβουλές ακόμα

Αφού τα βουτήξετε στην ψίχα, σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Η φρυγανιά θα σταθεροποιηθεί και θα τηγανιστούν καλύτερα.

Για να ελέγξετε αν το λάδι τηγανίσματος είναι έτοιμο, ρίξτε ένα κομματάκι ψωμί όσο καίει το λάδι. Αν το ψωμί πάρει γρήγορα χρώμα χωρίς να απορροφήσει το λάδι, σημαίνει ότι το λάδι είναι έτοιμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea