Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Ψάχνετε τη συνταγή για ένα έδεσμα, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τέλειο σνακ;
Μια υπέροχη σουρωτή τυρόπιτα, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και με μονάχα έξι υλικά.
Υλικά
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 600 γρ τυρί φέτα (πρόβειο)
- Μισό κιλό μυζήθρα γλυκιά
- 3 αυγά
- 1 κουτάκι αναψυκτικό σόδα (χωρίς ζάχαρη)
- Μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα και καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε το ταψί καλά με μαργαρίνη
- Ετοιμάζουμε τρίβουμε τα τυριά σε χοντρά τρίμματα σ ένα σκεύος
- Σε άλλο βάζουμε τη μαργαρίνη με το καλαμποκέλαιο.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και λαδώνουμε το πρώτο φύλλο με πινέλο.
- Επάνω τοποθετούμε το δεύτερο (κανονίζουμε να ναι ίσα) και λαδώνουμε επίσης.
- Σκορπάμε μπόλικο τρίμα τα τυριά σ όλη την επιφάνεια.
- Με τα δύο μας χέρια σέρνουμε από πάνω και κλείνουμε σαν πιέτες το φύλλο.
- Το τοποθετούμε στο ταψί κάθετα στο ταψί.
- Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα
- 2 φύλλα λαδωμένα μαζί, γέμιση δίπλωμα σε πιέτα και τοποθετούμε δίπλα κολλητά στο ταψί.
- Όταν τελειώσουμε χτυπάμε 3 αυγά καλά και προσθέτουμε το αναψυκτικό σόδα
- Θ αρχίσει να αφρίζει φουσκώνει!
- Τότε περιχύνουμε επάνω την πίτα.
- Κανονίζουμε να πάει παντού.
- Κουνάμε λίγο το ταψί και ψήνουμε σε χαμηλό έως μέτριο φούρνο περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά.
Πηγή: cookpad.com