Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: 5 άτομα με COVID-19 πήγαν σε μπαρ με συνωστισμό – Δείτε με αριθμούς το ντόμινο που “έπνιξε” το Ιλινόις των ΗΠΑ!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πιο επίκαιρο… παράδειγμα προς αποφυγή δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Με την αγορά να αναμένεται να ανοίξει και πολλούς περιορισμούς να αρθούν, υπάρχει σαφής και άμεσος κίνδυνος για μεγάλο πισωγύρισμα στην πορεία της πανδημίας.

[ Κορονοϊός ] Το παράδειγμα που ακολουθεί, είναι πραγματικό: Η έκρηξη νέων κρουσμάτων COVID-19 που καταγράφηκε στο Ιλινόις των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, ιχνηλατήθηκε επισήμως σε πέντε άτομα που είχαν κορονοϊό και είχαν πάει σε εγκαίνια μπαρ με συνωστισμό.

Τέσσερις από τους πέντε που πήγαν στο μπαρ (η χωρητικότητα του μπαρ ήταν 100 άτομα) είχαν ήδη εκδηλώσει ενδεικτικά συμπτώματα της COVID-19. Ένα πέμπτο άτομο ήταν ασυμπτωματικό, αλλά είχε βρεθεί θετικό σε τεστ COVID-19 την προηγούμενη μέρα. Συμπεριφέρθηκε τόσο ανεύθυνα, ώστε αγνόησε τον κίνδυνο και πήγε στο μπαρ!

Κορονοϊός στο Ιλινόις: Αρχικά, τα 5 κρούσματα έγιναν 46

Ακολούθησαν συνολικά 46 νέα κρούσματα COVID-19:

  • 26 πελάτες του μπαρ
  • 3 μέλη του προσωπικού
  • 17 άτομα που δεν ήταν στο μπαρ εκείνο το βράδυ μολύνθηκαν δευτερογενώς, καθώς ανήκαν στους γενικότερους “κύκλους” των 46 (οικογένεια, συνάδελφοι, φίλοι κλπ)

«Αυτό αποδεικνύει ότι η μετάδοση που προέρχεται από μια επιχείρηση, όπως ένα μπαρ, δεν επηρεάζει μόνο τους θαμώνες και τους υπαλλήλους του μπαρ, αλλά και ολόκληρη την κοινότητα«, δήλωσε ο ερευνητής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις, Shelby Daniel-Wayman.

Τα κρούσματα μεταξύ εκείνων που δεν ήταν στο μπαρ περιλάμβαναν:

  • 12 σε οκτώ νοικοκυριά με παιδιά
  • 2 σε σχολική αθλητική ομάδα
  • 3 σε μια μονάδα μακροχρόνιας φροντίδας

Κορονοϊός στο Ιλινόις: Έκλεισε σχολείο και τα κρούσματα σε όλη την πολιτεία διπλασιάστηκαν σε 2 εβδομάδες!

Υπήρξαν και άλλες παράπλευρες επιπτώσεις από εκείνο τον ΕΝΑΝ συνωστισμό για ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ σε ΕΝΑ μπαρ:

  • Έκλεισε ένα σχολείο με 650 παιδιά
  • Νοσηλεύτηκε ένας τρόφιμος γηροκομείου που κόλλησε COVID-19 από άτομο του προσωπικού
  • Επιπλέον, τα κρούσματα της πολιτείας του Ιλινόις διπλασιάστηκαν μόλις δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό στο μπαρ

«Τα μπαρ παίζουν ρόλο στην εξάπλωση της COVID-19 στην κοινότητα λόγω της περιορισμένης χρήσης μάσκας κατά το φαγητό και το ποτό, ειδικά όταν δεν τηρούνται και οι αποστάσεις», δήλωσε ο Daniel-Wayman.

Ο δρ. Robert Glatter, ιατρός επείγουσας ιατρικής στο νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι τα τοπικά ανοίγματα μπαρ στην εποχή της COVID-19 έχουν συνέπειες.

«Αυτό σημαίνει αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης, οδηγώντας σε περισσότερα κρούσματα, άρα περισσότερους νοσηλευόμενους και εν τέλει περισσότερους θανάτους«, είπε. «Προτού μια κοινότητα αποφασίσει να ανοίξει ΕΝΑ και μόνο μπαρ, πρέπει να αξιολογηθεί τι συμβαίνει στην κοινότητα κοιτάζοντας τους δείκτες τοπικής μετάδοσης«, πρόσθεσε.

“Είναι δύσκολο να φορέσετε μάσκες και να διατηρήσετε τη φυσική απόσταση σε ένα μπαρ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης στην κοινότητα”, δήλωσε ο δρ. Glatter.

«Όταν οι άνθρωποι πίνουν αλκοόλ, κινούνται πιο κοντά και μιλούν πιο δυνατά. Αυτό αυξάνει την εξάπλωση του κορονοϊού λόγω της αυξημένης παραγωγής σταγονιδίων και αερολυμάτων, τα οποία μπορούν να παραμείνουν στον αέρα σε κλειστό χώρο για έως και τρεις ώρες χωρίς κατάλληλο εξαερισμό«, πρόσθεσε.

«Η παρατεταμένη συνομιλία, ενώ τρώμε και πίνουμε χωρίς μάσκα και χωρίς επαρκή φυσική απόσταση σε εσωτερικούς χώρους, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης. Όλο αυτό δείχνει πως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και συναντήσεις σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, είναι εστίες υπερ-μετάδοσης της COVID-19«, κατέληξε.

Προτού ανοίξει ένα μπαρ ή εστιατόριο, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει σχέδιο για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού:

  • Μάσκες για όλους ΟΛΗ την ώρα
  • Τήρηση αποστάσεων
  • Μείωση της χωρητικότητας του εσωτερικού χώρου
  • Διαμόρφωση των τραπεζιών/θέσεων του εξωτερικού χώρου
  • Επαρκής αερισμός
  • Ιχνηλάτηση επαφών

«Το μήνυμα είναι ότι η μετάδοση που ξεκινά σε μια επιχείρηση όπως ένα τοπικό μπαρ μπορεί να γίνει κύμα κρουσμάτων, όχι μόνο μεταξύ θαμώνων και υπαλλήλων αλλά για ολόκληρη την κοινότητα”, είπε ο ίδιος.

Κορονοϊός: Οι εμβολιασμοί είναι η μοναδική ελπίδα για κάποια κανονικότητα

Ο δρ. Marc Siegel, καθηγητής ιατρικής στο NYU Langone Medical Center στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πιθανό να βελτιωθεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται.

«Μέχρι τότε, ας ανοίξουμε ένα παράθυρο και ας φορέσουμε μάσκα, εκτός εάν τρώμε», είπε ο Siegel. «Ας απομακρυνθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κινδυνεύουν. Δεν είμαστε σε σημείο όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε τέτοιου είδους περιορισμούς«.

Το κλειδί είναι να εμβολιαστεί ένας σημαντικός αριθμός πληθυσμού, εξήγησε: «Όταν φτάσουμε στο 60% εμβολιασμένων επί του πληθυσμού, δεν πρόκειται να ανησυχούμε τόσο για την λειτουργία των μπαρ», είπε ο δρ. Siegel.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στις 5 Απριλίου στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας, από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

 

Iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika