Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Η παράλογη «λογική» των λοιμωξιολόγων: Στον Σκλαβενίτη δεν κολλάει, στoν Κωτσόβολο κολλάει-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Λοιμωξιολόγοι: Στον Σκλαβενίτη δεν κολλάει, στoν Κωτσόβολο κολλάει. Αυτή είναι η λογική των λοιμωξιολόγων σχετικά με τη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά λειτουργεί από τις αρχές της εβδομάδας η αγορά. Αυτό, διότι οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο είναι περισσότεροι και αυστηρότεροι σε σχέση με επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας όπως τα σούπερ μάρκετ.

Λοιμωξιολόγοι: Τι αναφέρεται στο ρεπορτάζ

Από το σημερινό ρεπορτάζ του Dnews σε μεγάλα καταστήματα στην Αθήνα, διαπιστώνεται ότι και ο ημερήσιος κύκλος εργασιών θα παραμείνει σε επίπεδα δυσανάλογα προς τα λειτουργικά κόστη. Έτσι, οι καταναλωτές θα εξυπηρετούνται δυσκολότερα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι πολίτες μπορούν να κατέβουν στα μαγαζιά για 3 ώρες με τον κωδικό 13032. Φυσικά, εφόσον διαθέτουν και αποδεικτό του ραντεβού τους για το click in shop. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών, ανεξαρτήτως εμβαδού είναι τα 20 άτομα.

Για παράδειγμα, στην «αλυσίδα» γνωστής εταιρείας ηλεκτρικών ειδών στην πλατεία Κοραή, παρότι η επιχείρηση εκτείνεται σε δύο επίπεδα, εκατοντάδων τετραγωνικών το καθένα, δεν μπορούν να ψωνίσουν ταυτόχρονα πάνω από 20 άτομα. Αυτό ισχύει, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι (σ.σ. η επιτροπή των λοιμωξιολόγων). Στην είσοδο του καταστήματος έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονικός πίνακας αυτόματης καταγραφής όσων εισέρχονται. Σκοπός είναι να ενημερώνονται όσοι περιμένουν στη σειρά τους. Επίσης, οι υπάλληλοι ελέγχουν τα αποδεικτικά στοιχεία των πελατών.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλη μεγάλη επιχείρηση στην πλατεία Συντάγματος. Παρότι εκτείνεται σε 5 ορόφους εν τούτοις μπορεί να εξυπηρετεί μόνο 20 άτομα, δηλαδή 4 άτομα στον όροφο.

Αντίθετα στα σούπερ μάρκετ για κάποιο περίεργο λόγο δεν ισχύει το πλαφόν των 20 ατόμων ακόμα και αν το κατάστημα έχει πολλά τετραγωνικά. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις νέες αποφάσεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ μπορούν να βρίσκονται έως και 100 άτομα ενώ σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών με τα ίδια ή και περισσότερα τετραγωνικά υπάρχει το ανώτατο όριο των 20 ατόμων.

Μάλιστα, για τη μετάβαση τους σε κατάστημα τροφίμων, χρησιμοποιούν τον κωδικό 2 στο 13033. Αυτό δύνανται να επαναλάβουν όσες φορές επιθυμούν μέσα στη μέρα,. Αντίθετα, η χρήση του 13032 μπορεί να γίνει μόνον άπαξ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika