Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Έξαλλος ο Μανώλης Δερμιτζάκης με τα δημοσιεύματα για τα self test: Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές-Η ανάρτησή του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αιχμηρή απάντηση Δερμιτζάκη στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για self test αλλά για rapid.

Σαφή θέση για τα όσα έχουν ακουστεί σήμερα, πρώτη ημέρα διανομής των self test στα φαρμακεία πήρε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Οι φαρμακοποιοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σημειώνοντας ότι δεν παρέλαβαν ατομικές συσκευασίες αλλά των 25 τεμαχίων και έτσι θα έπρεπε οι ίδιοι να τα ξεχωρίσουν, ούτως ώστε να δώσουν στους πελάτες τους όλα τα εξαρτήματα που αποτελούν μαζί ένα self test.

Παράλληλα, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν επρόκειτο για self αλλά για rapid test, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Δερμιτζάκη ο οποίος μέσω μίας ανάρτησής του στο Facebook ζήτησε σοβαρότητα “σε τέτοιες δύσκολες στιγμές” ξεκαθαρίζοντας ότι προφανώς και στα ράφια των φαρμακείων έφτασαν self test.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Self rapid tests

Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος. Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορα με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι.

Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Η ανάρτησή του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika