Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

6 εντυπωσιακές αλλαγές που θα δείτε στο δέρμα σας, εάν κόψετε εντελώς τον καφέ από τη διατροφή σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη ωφελεί το δέρμα και αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας.

Αλλά ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να παρέχει σημαντικά ιχνοστοιχεία εσωτερικά και μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή σας με πολλούς εκπληκτικούς τρόπους. Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτήκαμε να εγκαταλείψουμε τον καφέ κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αλλά αποδεικνύεται ότι το δέρμα σας πιθανότατα δεν θα σας ευχαριστήσει αν κόψετε εντελώς τον καφέ.

Πραγματοποιήσαμε την έρευνά μας για να μάθουμε πώς η διακοπή της καφεΐνης μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας.

1. Μπορεί να εμφανίσετε περισσότερες εξάρσεις στην επιδερμίδα.

Ο καφές έχει αντιοξειδωτικές και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ωφελούν την επιδερμίδα σας. Η τακτική κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που προκαλεί ακμή του προσώπου, σύμφωνα με μια μελέτη. Μπορεί επίσης να μειώσει την υπερχρωματισμό του δέρματος που σχετίζεται με φλεγμονή.

2. Καθιστά πιο δύσκολη την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Τα αντιοξειδωτικά στον καφέ συμβάλλουν επίσης στη μείωση αυτής της όψης «φλούδας πορτοκαλιού». Η καφεΐνη προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα, γεγονός που βελτιώνει τη συνολική ροή του αίματος. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

3. Μπορεί να αντιμετωπίσετε περισσότερη μελάγχρωση.

Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το δέρμα σας από τη φωτογήρανση. Πολλά ιχνοστοιχεία στον καφέ, όπως τα χλωρογόνα οξέα, βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των δερματικών κηλίδων.

4. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καταπολεμηθεί η ροζάκια (ή ροδόχρος ακμή).

Η ροδόχος ακμή είναι μια πολύ κοινή πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται σε περισσότερα από 14 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ. Μπορεί να μοιάζει με μικρά σπυράκια αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Η κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών καφέ καθημερινά μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ροζάκια, σύμφωνα με έρευνα. Ακόμη και η κατανάλωση μόνο ενός φλιτζανιού ή 2 ημερησίως μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος σας από ροδόχρο ακμή.

5. Είναι πιο δύσκολο να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους.

Ο καφές μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεχάσετε αυτούς τους επίμονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Η καφεΐνη επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία που συμβάλλουν στους μαύρους κύκλους, καθιστώντας τους λιγότερο ορατούς.

6. Το δέρμα μπορεί να γερνά πιο γρήγορα.

Ενώ είναι αλήθεια ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας, μπορεί επίσης να τον προστατεύσει από βλάβες λόγω ηλιακής ακτινοβολίας. Μια ομάδα ερευνητών ερεύνησε περισσότερες από 100 γυναίκες και ανακάλυψε ότι όσες καταναλώνουν καφέ έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ηλιακές κηλίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika

Νερό με λεμόνι: Μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea