Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙ

Νίκη Κεραμέως: Οριστικό άνοιγμα Λυκείων τη Δευτέρα – Self test 2 φορές την εβδομάδα – Τι γίνεται αν βγει θετικό-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τη δια ζώσης επαναλειτουργία των λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Self test 2 φορές την εβδομάδα

Επιπλέον, η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να πραγματοποιούνται αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

«Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι γίνεται αν βγει θετικό

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό μετά από την διενέργεια του self test, τότε θα μπορεί να κάνει δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα εκδίδεται σχολική κάρτα, για τους μαθητές μέσω της πλατφόρμας (self-testing.gov.gr) και δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για τους εκπαιδευτικούς. Η σχολική κάρτα θα επιδεικνύεται κατά την 1η ώρα του μαθήματος των σχολείων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και από εκεί θα παραπέμπονται σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα για τη διενέργεια επαναληπτικού rapid test.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος και κατά τον επαναληπτικό έλεγχο, θα ακολουθούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση στον γάμο μετά το 1ο παιδί: γιατί συμβαίνει και πώς να την προλάβετε

Efi Nika

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika