Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ

“Έχω έναν κανόνα -που τα παιδιά μου δεν γνωρίζουν- για να τα γεμίζω δύναμη και αυτοπεποίθηση!”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Mary Duke είναι μαία, μαμά και blogger από το Κεντάκι της Αμερικής. Σε μία από τις τελευταίες της αναρτήσεις η ίδια αποκαλύπτει το μυστικό της, για να γεμίζει τα παιδιά της με αυτοπεποίθηση.

Δεν λέει ποτέ όχι στις φωτογραφίες! Δεν κρύβεται ποτέ από τις ‘κάμερες’ επειδή π.χ. τα μαλλιά της είναι άλουστα ή είναι εντελώς άβαφη ή έχει πάρει παραπάνω κιλά. Αντίθετα, όχι μόνο φροντίζει να βρίσκεται στις φωτογραφίες των παιδιών της, αλλά να μιλά και με όμορφα λόγια και αγάπη για τον εαυτό της. Εσείς το έχετε κάνει ποτέ αυτό;

“Έχω έναν κανόνα που δεν έχω πει ποτέ στα παιδιά μου. Όποτε κάποιο από αυτά μου ζητά να βγάλουμε μια φωτογραφία λέω πάντα ΄ναι’, όπως κι αν δείχνω ή νιώθω. Όταν μου δείχνουν τη φωτογραφία πάντα λέω: ‘Α! Τι ωραία που έχω βγει!’ ή ‘Πόσο με αγαπώ!’.

Δεν μιλώ ποτέ αρνητικά για την εικόνα μου όταν τα παιδιά μου είναι μπροστά. Ακόμα και με τα παραπάνω κιλά της εγκυμοσύνης, ακόμα και με το βάρος που μου έχει μείνει από τον θηλασμό. Δεν θα μιλήσω ποτέ αρνητικά για το σώμα μου στα παιδιά μου. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν αποφεύγω ποτέ τις φωτογραφίες, τους καθρέφτες ή τα φώτα.

Έπειτα από 6 χρόνια που είμαι καλή με τον εαυτό μου για χάρη των παιδιών μου έμαθα το μυστικό: Γίνεται λιγότερο καταναγκαστικά πλέον και περισσότερο φυσικά. Σταδιακά πιστεύεις τα λόγια που λες στον εαυτό σου.”

 

infokids.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika