Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Σοκάρει ο θάνατος 16χρονης από Κορονοϊό – Την μετέφερε στο Παίδων η μητέρα της χωρίς τις αισθήσεις της

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πρόκειται για 16χρονη η οποία διεκομίσθη το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” χωρίς τις αισθήσεις της.

Ακόμη μια τραγική απώλεια σημειώθηκε στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, καθώς μια 16χρονη με καταγωγή από τις Φιλιππίνες “έφυγε” από κορονοϊό. Πρόκειται για το τρίτο ανήλικο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη διεκομίσθη το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” χωρίς τις αισθήσεις της.

Η άτυχη κοπέλα νοσούσε με κορονοϊό και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Οι ιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Φιλιππινέζα μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το παιδί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος. Να σημειωθεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές που προσπάθησαν να επαναφέρουν το 15χρονο κορίτσι στη ζωή ,είναι πλέον σε καραντίνα.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία διενεργείται. Εκτιμάται ότι η λοίμωξη είτε επηρρέασε την λειτουργία της καρδιάς του άτυχου κοριτσιού, ή πρόκειται για θρόμβωση ως συνέπεια της μόλυνσης από τον ιό. Ο πατέρας της μικρής είχε χάσει τη ζωή του πριν από έναν χρόνο από καρδιακό νόσημα.

Στη μονάδα λοιμώξεων του “Αγία Σοφία” νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών, ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές, δίχως να διατρέχει κίνδυνο κάποιο από αυτά.

Πριν ένα περίπου μήνα, το δεύτερο ανήλικο θύμα του ιού στη χώρα μας ήταν ένα βρέφος μόλις 37 ημερών. Το αγοράκι έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID και είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” από την Πάτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika