Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Για όλες τις ώρες της ημέρας!
Φτιάξτε νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά
- 150 γρ χυμό πορτοκάλι
- 50 γρ κονιάκ
- 150 γρ ταχίνι
- 110 γρ καστανή ζάχαρη
- 60 γρ μέλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι γλ κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 460 γρ αλεύρι γ ο χ
- 1 κουταλάκι γλ μπέικιν
- Λίγη μαργαρίνη λιωμένη
- Σουσάμι
Εκτέλεση
-
- Βάζουμε τα 8 πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος το μπέικιν. Η ζύμη είναι κολλώδης.
- Παίρνουμε ένα κόρνερ και βάζουμε τη μαργαρίνη μέσα λιωμένη.
- Κόβουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού η ψαλιδιού τα μπαστουνάκια σε πάχος ενός δάχτυλου. Φουσκώνουν στο ψήσιμο.
- Βάζουμε λαδόκολλα και τα περνάμε με λίγη μαργαρίνη και με ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 150 αντιστάσεις για 20’ μέχρι να πάρουν στο πάτο.