Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Τηγανίτες με ζάχαρη που μας έφτιαχνε η γιαγιά όταν είμασταν παιδιά. Μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή που αξίζει να ξαναθυμηθείτε.
Τηγανίτες: Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Μια πρέζα αλάτι
- Ζάχαρη για πασπάλισμα
- Λάδι τηγανίσματος
Τηγανίτες: Εκτέλεση
-
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά νερό και ζυμώνουμε.
- Όταν η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη -να μοιάζει με χυλό- ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα το μείγμα και το πλάθουμε σε μπάλες.
- Πιέζουμε τις μπάλες στο κέντρο με τα χέρια αφήνοντας πιο παχύ το εξωτερικό μέρος της κάθε μπάλας.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες.
- Όταν ροδίσουν, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.