Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε βρει τον άνθρωπό σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου είναι ο ιδανικός για σένα; Ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό και ότι δεν μπορείς να φανταστείς κανέναν άλλο στο πλευρό σου πέρα απ’ αυτόν;

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία σας βοηθούν να διακρίνετε αν ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας θα μπορούσε να είναι ο συμπορευτής για την υπόλοιπη ζωή σας.

Είστε πολύ καλά φιλαράκια.

Μπορεί να θεωρούμε πως η ερωτική μας σχέση δε χρειάζεται να έχει τα χαρακτηριστικά των καλών φιλικών σχέσεων αυτό όμως διαψεύδεται. Δύο σύντροφοι είναι σημαντικό να νιώθουν οικειότητα ο ένας με τον άλλο, να απολαμβάνουν τις κουβέντες που κάνουν, όπως κάνουμε με τους καλύτερους μας φίλους, να μοιράζονται την ίδια αίσθηση του χιούμορ, να έχουν κοινές δραστηριότητες που και οι δύο αγαπούν να κάνουν. Μια γερή φιλία αποτελεί τη βάση μιας σταθερής συντροφικής σχέσης χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να ταιριάζετε και σε όλα.

Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ακόμα και στις διαφωνίες.

Είναι απολύτως αναμενόμενο ένα ζευγάρι να έχει διαφωνίες για διάφορα θέματα. Είναι σημαντικός όμως ο τρόπος που εκφράζουμε τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις μας. Αν λοιπόν κάθε φορά που υπάρχει μια διαφωνία εσείς το συζητάτε με τον άνθρωπό σας χωρίς φωνές και απειλές για χωρισμό, αλλά δείχνοντας αποδοχή και κατανόηση στη διαφορετικότητα του άλλου τότε η σχέση σας έχει πολύ καλά θεμέλια.

Νιώθεις άνετα με το να είσαι απλά ο εαυτός σου και τίποτα περισσότερο.

Πολλές φορές προσπαθούμε να κρύψουμε τα ελαττώματα και τις αδυναμίες μας από το σύντροφό μας για να μη του χαλάσουμε την εικόνα που έχει για εμάς. Όταν θα βρεις τον άνθρωπό σου το μόνο που κάνεις είναι να είσαι απλά ο εαυτός σου με τις αδυναμίες σου, τα λάθη σου, τις δύσκολές σου στιγμές και είσαι άνετα όταν σε βλέπει έτσι. Όταν είμαστε σε μια πραγματικά ισορροπημένη σχέση δεν προσπαθούμε να δείχνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Και όταν είμαστε ευτυχισμένοι ο άνθρωπός μας, μάς βγάζει προς τα έξω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Έχετε τους ίδιους στόχους για το μέλλον.

Αυτό αποτελεί και έναν από τους βασικότερους παράγοντες πρόβλεψης για μια ευτυχισμένη συντροφική σχέση. Βλέπετε και οι δύο το μέλλον με τον ίδιο τρόπο και θέλετε τα ίδια πράγματα. Για παράδειγμα αναφορικά με τη δημιουργία οικογένειας, τα μελλοντικά σχέδια και τις αξίες που έχει ο κάθε σύντροφος.

Μπορεί να είστε με έναν σύντροφο που τον αγαπάτε πολύ, περνάτε καλά μαζί του αλλά δεν έχετε τους ίδιους μελλοντικούς στόχους. Ξέρετε ήδη από την αρχή ότι η σχέση αυτή έχει ημερομηνία λήξης.

 

govastileto.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea