Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Η αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων!
Φτιάξτε τραγανές τηγανητές πατάτες σε ελάχιστα λεπτά. Πρόκειται για μια συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά (2 – 4 μερίδες)
- 2 μεσαίες πατάτες Κύπρου
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
- Αλάτι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
-
- Πλένουμε και καθαρίζουμε με ένα πίλερ τις πατάτες!
- Κόβουμε σε μακρόστενες και λεπτές λωρίδες τις πατάτες, ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ, πλένουμε 2-3 φορές, για να φύγει το περιττό άμυλο και στραγγίζουμε!
- Παράλληλα, βάζουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες. Έτσι θα γίνουν τραγανές εξωτερικά από το καυτό λάδι!
- Βάζουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Μόλις πάρουν χρυσάφι χρώμα, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας στο κάτω μέρος!
- Βάζουμε αλάτι και ρίγανη πριν στεγνώσουν και ανακατεύουμε!