Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Κικίλιας: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τελευταίο σκαλοπάτι» – Τι είπε για self-test και σχολεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τις δράσεις του υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της, τα self test και τα εμβόλια μίλησε στο LIVE NEWS ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Για τα self test

Μιλώντας για το θέμα των self test που αναμένεται να βοηθήσουν στο άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων με ασφάλεια, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή τους στα φαρμακεία και στη συνέχεια να τα παραλάβουν οι πολίτες.

«Πρώτοι φέραμε τα rapid test στην Ευρώπη και τώρα δίνουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν τα τεστ οικιακής χρήσης, τα self tests δωρεάν φυσικά» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Απαντώντας για τη σύνδεση των self test με το άνοιγμα των λυκείων, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίστοιχη απόφαση, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή κάνει λόγο για μια μικρή «ανάσα», μια στήριξη των μικρών καταστημάτων, του λιανεμπορίου έτσι ώστε να κυκλοφορεί ο κόσμος πιο άνετα.

«Αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι μια πιεσμένη κατάσταση και ότι τον Απρίλιο θα παλέψουμε όλοι με τις υγειονομικές δυνάμεις, να στηρίξουμε τους υγειονομικούς μας στις μάχες των νοσοκομείων» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε ότι ο κορωνοϊός είναι «μία νόσος δημόσιας υγείας, διάσπαρτη και εντός των οικιών μας».

«Ο ένας κόλλησε τον άλλον και γι’ αυτό είναι πολύ ισχυρή η σύστασή μου για πολύ μεγάλη προσοχή, στο πως κινούμαστε και πως σπάμε τον οικογενειακό κύκλο και την εσωτερική μετάδοση» πρόσθεσε.

Για τα σχολεία

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η κύρια έγνοια όλων είναι τα παιδιά της γ’ λυκείου, καθώς τίθεται το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων, σημειώνοντας ότι η κύρια μέριμνα είναι για αυτά τα παιδιά.

Για τις δραστηριότητες

Για την απελευθέρωση κάποιων δραστηριοτήτων, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως δεν πρόκειται για άνοιγμα, αλλά για αναδιάρθωση των μέτρων και των εργαλείων που εφαρμόζονται, έτσι ώστε η κινητικότητα να είναι συντεταγμένη και με σεβασμό στους επαγγελματίες του λιανεμπορίου, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε και μονάδες ελευθερίας να δώσει αλλά και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

«Τα πάντα μετρώνται καθημερινά και βήμα-βήμα βλέπουμε και αναθεωρούμε αν χρειαστεί την πορεία μας. Νομίζω ότι όλοι και οι επαγγελματίες του κλάδου αλλά και οι πολίτες θα δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα και προσοχή» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika