Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για το λιανεμπόριο – Οι 3 περιοχές που πιθανόν να μην ανοίξει

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων πραγματοποιείται αυτή την ώρα με θέμα συζήτησης το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα την Δευτέρα 5 Απριλίου. 

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς, με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα, να πραγματοποιείται σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι τρεις αυτές περιοχές εμφανίζουν σταθερά αύξηση του ιικού φορτίου και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ καταγράφεται πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.

Κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, το καμπανάκι χτύπησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι ανησυχητική.

Πλέον, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και να αποφασιστεί είτε να μην λειτουργήσει καθόλου το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές είτε η λειτουργία του να γίνει με άλλον τρόπο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως “αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms.

Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα”. Ερωτηθείς για τα πολυκαταστήματα, ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika