Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

3 εύκολες συνταγές για λαχταριστά νηστίσιμα κέικ-Θα σας ξετρελάνουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα νηστίσιμα κέικ που έχουν την τιμητική τους την περίοδο της Σαρακοστής του Πάσχα, είναι εξίσου νόστιμα με τα κανονικά.

Όσοι πιστεύουν το αντίθετο, μάλλον δεν τα έχουν δοκιμάσει, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν κάποια διαφορά.

Πρόκειται για γλυκές συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο και μπορούν να καταναλωθούν ως κολατσιό στη δουλειά και το σχολείο, ενώ ταιριάζουν απόλυτα με τον καφέ.

Νηστίσιμα κέικ: Με γεύση πορτοκάλι

Νηστίσιμα κέικ με γεύση πορτοκάλι

Υλικά

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο ( μπορείτε να βάλετε και σουσαμέλαιο ή λιωμένη μαργαρίνη)
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ανάμεικτες
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, το ξύσμα από πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους. Αφού διαλύσουμε την μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκάλι την προσθέτουμε στο μείγμα.

Σ’ ένα διαφορετικό σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μείγμα. Καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά ή στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Νηστίσιμα κέικ: Η vegan εκδοχή με σοκολάτα

Νηστίσιμα κέικ vegan εκδοχή

Υλικά

370 γραμμάρια νερό
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 γραμμάρια κακάο
350 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
450 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200 γραμμάρια κουβερτούρα

Για τη σύνθεση

200 γραμμάρια κουβερτούρα
Τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη και το ξίδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σ’ ένα άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα αφού την έχουμε ψιλοκόψει, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Ενώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ και ανακατεύουμε μια κουτάλα. Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα 28 εκατοστών με τρύπα στη μέση και προσθέτουμε το νέο μείγμα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει. Για τη σύνθεση, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, τα βάζουμε σ’ ένα μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό περίπου στα 800 Watt. Aνακατεύουμε με ένα κουτάλι και απλώνουμε στο κέικ. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.

Νηστίσιμα κέικ: Με γεύση βανίλιας

Νηστίσιμα κέικ με γεύση βανίλιας

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει από μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
90 ml ηλιέλαιο ή λιωμένη μαργαρίνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την πρέζα αλάτι και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, σ’ ένα διαφορετικό σκεύος βάζουμε το γάλα αμυγδάλου ή σόγιας, το ξίδι, το εκχύλισμα βανίλιας και ηλιέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με λίγο λάδι ή μαργαρίνη. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας μη σβολιάσει.

Ρίχνουμε το νέο μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Για το σερβίρισμα, μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika