Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙ

Ανοίγουν Οριστικά: Τα Λύκεια 12 Απριλίου με self test για τους μαθητές- Από Δευτέρα στα φαρμακεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν τα Λύκεια, ανακοίνωσε νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η επιστροφή των μαθητών θα γίνει με self test που θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν οι μαθητές.

Τη Δευτέρα αναμένεται να φθάσουν στα φαρμακεία τα πρώτα self test και όπως αναμένται να ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή, προτεραιότητα αρχικά θα έχουν οι γονείς και οι μαθητές, που θα επιστρέψουν από την προσεχή εβδομάδα στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι πρώτοι θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές του Λυκείου, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, και αργότερα θα ανοίξουν Γυμνάσια και Δημοτικά. Οι μαθητές, για να προσέλθουν στυις τάξεις θα πρέπει να έχουν κάνει το self test και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ο έλεγχος θα γίνεται με υπεύθυνες δηλώσεις που θα υπογράφουν οι γονείς των παιδιών.

Για τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους, με το άνοιγμα των σχολείων που προορίζεται για τις 12 Απριλίου με την έναρξη μαθημάτων σε κάποιες τάξεις, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Μιλώντας στο “ΘΕΜΑ 104,6”, ο κ. Τσούχλος αποκάλυψε πως η πρόταση που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι αυτή που θέλει τους γονείς να πρέπει να υπογράφουν κάθε βδομάδα υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα δηλώνουν ότι το παιδί τους έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό. Την υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να την έχουν μαζί του οι μαθητές ώστε να μπουν στο σχολικό συγκρότημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο πιστεύει πως θα εφαρμοστεί από όλους η διαδικασία αυτή, ο κ. Τσούχλος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα πειθαρχήσουν άπαντες, καθώς πρόκειται για σωστικό μέτρο όπως τόνισε. Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως τα μαζικά τεστ ήταν εισήγηση της ΟΛΜΕ από τον περασμένο Αύγουστο.

Επικαλούμενος την διπλή ενημέρωση που είχε η ΟΛΜΕ από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών επισήμανε πως μάλλον τα self test που θα υποχρεούνται να κάνουν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι των σχολείων και μαθητές θα πρέπει να γίνονται στα σπίτια τους, πριν φτάσουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, αναφερόμενος στο εμβολιασμό των εκπαιδευτικών σημείωσε πως ο αριθμός κάτω των 59 ετών καθηγητών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είναι πολύ μεγάλος, υπογραμμίζοντας πως τώρα που άνοιξε η πλατφόρμα, ένας σημαντικός αριθμός από τους συναδέλφους του έχει δηλώσει την πρόθεσή να εμβολιαστεί. Ο ίδιος, επίσης δήλωσε πως θέλει να κάνει το εμβόλιο.

“Στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ, υπήρξε ρήτρα πρώτα να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί του εκπαιδευτικού προσωπικού και μετά να ανοίξουν τα σχολεία”, τόνισε επίσης σημειώνοντας πως “στην χώρα μας καθυστέρησε η διαδικασία παρά το γεγονός πως υπήρξε δήλωση από τις 29/12 πως θα δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς, η οποία κάπου χάθηκε μέσα στο χρόνο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση στον γάμο μετά το 1ο παιδί: γιατί συμβαίνει και πώς να την προλάβετε

Efi Nika

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika