Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Ματίνα Παγώνη: «Να ανοίξουν τα καταστήματα. Δεν θα υπάρχει διαφορά γιατί δεν υπάρχουν μέτρα αυτή τη στιγμή-Είναι έξω οι πάντες-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ξεκάθαρη η Παγώνη: Να ανοίξουν τα καταστήματα με μέτρα και διπλή μάσκα – Είναι έξω οι πάντες

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη το απόγευμα της Τρίτης, 30/03 βρέθηκε καλεσμένη στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega και…

Μίλησε τόσο για τον αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που αναμένουμε σήμερα –και ίσως σπάσει όλα τα ρεκόρ– όσο και για το άνοιγμα της αγοράς.

Ματίνα Παγώνη: «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή αυστηρά μέτρα, ούτε lockdown. Όπως κινούμαστε τώρα, θα κινούμαστε και τότε»

Για καταστήματα και σχολεία

«Δηλαδή δεν θα αλλάξει κάτι όπως κυκλοφορούσε κάποιος μέχρι τώρα, έτσι θα κυκλοφορεί και την επόμενη εβδομάδα που συζητιέται να ανοίξουν τα καταστήματα. Απλώς θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί και με μέτρα. Θα μπορεί κάποιος να μπει στο κατάστημα με διπλή μάσκα και να κάνει τα ψώνια του.

Η διαφορά θα είναι ότι θα αισθανθούμε ψυχολογικά καλύτερα. Δεν υπάρχει διαφορά γιατί δεν υπάρχουν μέτρα αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος κυκλοφορεί όπως έχετε δει όλο αυτό τον καιρό έξω κανονικά τα σαββατοκύριακα είδατε τι έγινε. Οι πάντες ήταν έξω με τις μάσκες οι μισοί κάτω από τη μύτη. Άρα ποια η διαφορά;», αναρωτήθηκε.

Όσον αφορά τα σχολεία η Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι «για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πρέπει να έχουμε self tests αλλιώς δεν γίνεται. Τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να ανοίξουν γιατί θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο οι γιαγιές και οι παππούδες και θα υπάρχει συνωστισμός. Μπορεί να ανοίξουν τα Δημοτικά και μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, για τα παιδιά θα είναι ακόμα και αυτό μια αλλαγή».

Σχετικά με το ρεκόρ κρουσμάτων που αναμένεται να έχουμε σήμερα η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι θα κρούσματα θα είναι πάνω από 3.500. «Είναι κρούσματα από πριν 15 μέρες και ό, τι ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα» ανέφερε η ίδια.

Τέλος η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες. «Το 65% των εισαγωγών ήταν νέοι άνθρωποι στη δική μας εφημερία. Και αυτό εξηγείται. Οι μεγάλοι έχουν ήδη κάνει εμβόλια. Οι μεταλλάξεις είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές στους νέους ανθρώπους. Για αυτό έχουμε και διασωληνώσεις νέων ανθρώπων το πολύ μέχρι 60 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα είπε η Ματίνα Παγώνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: αστυνομικός έσωσε 6χρονη και τον μπαμπά της από βέβαιο πνιγμό

Penni Syggrou

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika