Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη-Μη συνωστίζεστε στις πλατείες- Η έκκληση του Δήμου-Αναλυτικά η ανάρτηση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με ανακοίνωση, ο Δήμος Νέας Σμύρνης αναφέρει ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατακόρυφα, περίπου 20 ημέρες μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία και με συνεχείς πορείες και διαδηλώσεις

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη Νέα Σμύρνη, όπως αναφέρει ο Δήμος.

Με ανάρτηση στο facebook τη Δευτέρα, ο Δήμος Νέας Σμύρνης αναφέρει ότι οι λοιμώξεις αυξήθηκαν κατακόρυφα και μάλιστα απηύθυνε έκκληση στους δημότες να μη συνωστίζονται σε Άλση, πάρκα και πλατείες.

Αναλυτικά η ανάρτηση

“ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα στην πόλη μας ανέρχονταν σε 138, από τα οποία τα 39 νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τα 99 κατ’ οίκον. Σήμερα, η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία αναφέρει 176 κρούσματα από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ’ οίκον.

Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα”.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω αύξηση κρουσμάτων έρχεται περίπου 20 μέρες μετά τις πορείες και τις συγκεντρώσεις χιλιάδων ατόμων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, που οδήγησαν και στα φοβερά επεισόδια το βράδυ της 9ης Μαρτίου.

“Βράζει” και ο Νότιος Τομέας Αθηνών – 892 κρούσματα τις τελευταίες 8 μέρες

Ανησυχία προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζει εδώ και πολύ καιρό η Αττική, με αποκορύφωμα το Κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά. Ωστόσο, και ο Νότιος Τομέας Αθηνών δεν πάει πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 8 ημέρες, δηλαδή από την περασμένη Δευτέρα 22 Μαρτίου, έχουν καταγραφεί 892 κρούσματα κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα, με τη Νέα Σμύρνη να αποτελεί έναν από τους πιο μεγάλους και πυκνοκατοικημένους δήμους.

Κορονοϊός: Νέο μαύρο ρεκόρ με 738 διασωληνωμένους

Ανησυχητικοί παραμένουν οι αριθμοί του κορονοϊού στη χώρα, την ώρα που το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, ειδικά στην Αττική όπου βρίσκεται στο στόχαστρο της πανδημίας εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο “μαύρο” ρεκόρ με 738 διασωληνωμένους (τρεις περισσότερους από χθες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη, τo 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας από χθες είναι 456.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.724, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 255.755
(ημερήσια μεταβολή +0.7%), με το 51.5% να αφορά άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους 7.945 άνθρωποι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο και λόγω Σαββατοκύριακου έγιναν μόλις 15.607 τεστ κορονοϊού, εκ των οποίων τα 6.724 μοριακά και τα 8.883 rapid. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας εκτινάσσεται στο 11,04%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou