Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Συσσώρευση λίπους στην κοιλιά: 10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κοιλιακό λίπος: Πρόκειται για το λίπος, το οποίο συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς. Πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει με το μάζεμα λίπους στην κοιλιά.

Οι λόγοι που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος το συγκεκριμένο θέμα είναι διάφοροι. Ο κυριότερος, όμως, είναι ένας και συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Τα λίπη μαζεύονται στην κοιλιά, κυρίως λόγω της διατροφής. Δηλαδή, των συγκεκριμένων τροφών που προσλαμβάνει ένας άνθρωπος, οι οποίες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές για τον ανθρώπινο οργανισμό και οι οποίες οδηγούν στο συγκεκριμένο φαινόμενο.

Θεωρείτε πώς είστε και εσείς ένα άτομο, το οποίο έχει κοιλιακό λίπος; Μήπως έχετε κάποιο μέλος από την οικογένειά σας ή φίλο σας, που να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ειδικών και να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση για εσάς και τους ανθρώπους σας.

Αναλυτικότερα:

Κοιλιακό λίπος: Λεπτομέρειες για το πρόβλημα της συσσώρευσης λίπους

Η απώλεια του λίπους από την περιοχή της κοιλιάς είναι δύσκολη υπόθεση. Το λίπος στην περίμετρο της μέσης όμως, σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως το εγκεφαλικό. Εκτός από την ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις τροφές που αυξάνουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Ακολουθεί βίντεο, με δέκα δημοφιλείς τροφές, οι οποίες προκαλούν συσσώρευση λίπους στην κοιλιά

Είναι σημαντικό να μειώσουμε την περίμετρο της μέσης και το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς όχι μόνο για λόγους αισθητικούς, αλλά και για λόγους υγείας 

Κοιλιακό λίπος: Πως αλλιώς μπορείτε  να θα τα καταφέρετε

Όσο μεγαλύτερη η περίμετρος της μέσης τόσο περισσότερα και τα προβλήματα για την υγεία. Το σπλαχνικό λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά και περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα συνδέεται με μια σειρά από προβλήματα υγείας όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, τα οποία μάλιστα επιδεινώνονται αν η περίμετρος μέσης ξεπερνά τα 89 εκατοστά στις γυναίκες και τα 102 στους άντρες. Επομένως, οι λόγοι για να «πέσει» η κοιλίτσα δεν είναι περιορίζονται μόνο στον τομέα της εμφάνισης, αλλά και σε αυτόν της υγείας. Ακολουθούν οι τρόποι για να χάσετε βάρος και λίπος από την κοιλιά

Κοιλιακό λίπος: Κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε

Το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι και οτιδήποτε άλλο ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς και σας κάνει να ιδρώνετε βοηθάει και στη μείωση του σπλαχνικού λίπους. Επιπλέον, η προπόνηση υψηλής έντασης είναι ένας καλός τρόπος για τη μείωση του λίπους σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της κοιλιάς. Αυτός ο τύπος άσκησης συντελεί στο κάψιμο των θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης και στην αλλαγή της σύνθεσης του σώματος, αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα. Επίσης, τα συχνά και μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης -και κυρίως στο τρέξιμο- είναι σημαντικά για την απώλεια λίπους.

Κοιλιακό λίπος: Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη

Άπαχο κρέας, πουλερικά και ψάρια είναι γεμάτα πρωτεΐνες, ενώ ακόμα καλύτερη επιλογή αποτελούν οι φυτικές πρωτεΐνες, όπως τα φασόλια και οι φακές που επίσης προσφέρουν φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Οι μικρές αλλαγές στη σύσταση του διαιτολογίου, αυξάνοντας δηλαδή τις πρωτεΐνες και αντίστοιχα μειώνοντας τους υδατάνθρακες, είναι η μέθοδος που εφαρμόζεται από ορισμένους διαιτολόγους με σκοπό να ενεργοποιήσουν την απώλεια βάρους

Κοιλιακό λίπος: Δώστε σημασία στο πόσο πολύ και πόσο καλά κοιμάστε

Οι μελέτες συσχετίζουν τις λίγες ώρες ύπνου με την αυξημένη περίμετρο της μέσης. Μελέτη του 2017, έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κοιμόνταν έξι ώρες κάθε βράδυ είχαν κατά μέσο όρο 3 εκατοστά μεγαλύτερη περίμετρο μέσης από εκείνους που κοιμόνταν εννέα ώρες. Το πρόγραμμα ύπνου είναι, επίσης, σημαντικό για τη μείωση του κοιλιακού λίπους, όπως απέδειξαν τα χαμηλότερα επίπεδα λίπους στο σώμα των γυναικών που κοιμόντουσαν και ξυπνούσαν την ίδια ώρα κάθε μέρα. Άλλη σχετική έρευνα έχει αποδείξει ότι ακόμα και μία νύχτα ελλιπούς ύπνου είναι αρκετή για να διαταράξει το μεταβολισμό του σώματος.

Κοιλιακό λίπος: Προτιμήστε τις διαλυτές φυτικές ίνες

Η κατανάλωση περισσότερων διαλυτών φυτικών ινών συμβάλλει σε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης καθυστερούν την πέψη και συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του βάρους. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Obesity  φάνηκε ότι τα άτομα που αύξησαν την πρόσληψη διαλυτών φυτικών ινών κατά 10 γραμμάρια την ημέρα μείωσαν το σπλαχνικό λίπος κατά 3,7% μέσα σε πέντε χρόνια. Οι συμμετέχοντες που ταυτόχρονα πραγματοποίησαν μέτρια σωματική άσκηση παρουσίασαν μείωση 7,4% στο σπλαχνικό λίπος κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Κοιλιακό λίπος: Αποφύγετε το βαρύ βραδινό

Δώστε στον οργανισμό σας την ευκαιρία και τον χρόνο να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της πέψης με ηρεμία, αποφεύγοντας το βαρύ βραδινό αργά μέσα στην ημέρα και είναι βέβαιο ότι ένα από τα πρώτα σημεία του σώματός σας που θα διαπιστώσετε την αλλαγή είναι η κοιλιά σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika