Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τροχαίο στη Βουλή: Δώρο ζωής του Ιάσονα σε δύο γυναίκες που ήταν 8 χρόνια στην λίστα αναμονής

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μετά το τροχαίο στη Βουλή, που στέρησε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα, η οικογένειά του πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων. Έτσι, δώρησε τα νεφρά του σε δύο γυναίκες, οι οποίες έκαναν συνεχείς αιμοκαθάρσεις.

Δώρησε τα νεφρά του μετά το τροχαίο στη Βουλή που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός

Πιο συγκεκριμένα, δύο γυναίκες, 57 και 55 χρονών που υποβάλλονταν τα τελευταία 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση, υποβλήθηκαν με απόλυτη επιτυχία σε μεταμόσχευση νεφρού, στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ του Ιπποκράτειου, χάρη στη δωρεά οργάνων του 23χρονου Ιάσονα, ο οποίος είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρός μετά το τροχαίο στη Βουλή.

«Η υπέρβαση της οικογένειας 23χρονου Ιάσονα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του σε πράξη αγάπης και προσφοράς, χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας» υπογραμμίζει η διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του δότη και παράλληλα ευχαριστώντας την για την μεγάλη αυτή υπέρβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ., έχει να επιδείξει από την ίδρυσή της πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο στη νεφρική μεταμόσχευση ενηλίκων (1.695 μεταμοσχεύσεις) και ταυτόχρονα παραμένει το πιο ενεργό κέντρο στη μεταμόσχευση ήπατος (628 μεταμοσχεύσεις), στις παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις (190 μεταμοσχεύσεις) και στη μεταμόσχευση παγκρέατος, στον ελληνικό χώρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou