Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Το απόλυτο σνακ της… καραντίνας! Φτιάξτε κασερο-τυρόπιτα με 7 μόνο υλικά και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά (8 μερίδες)
- 5 φύλλα κρούστας
- 250 γρ. Edam τριμμένο
- 250 γρ. Gouda τριμμένο
- 150 γρ. Φέτα
- Πιπέρι
- 1 αυγό
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση
-
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200.
- Σε ένα ταψί, κατά προτίμηση 26 cm διάμετρο, βάζουμε λίγο λάδι γύρω γύρω και στην βάση, προσθέτουμε το πρώτο φύλλο το οποίο ακουμπά στην βάση και αφήνουμε στα πλαϊνά ότι περισσεύει
- Βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το επόμενο κάθετα σε αυτό με τον ίδιο τρόπο έτσι ώστε να εξέχει ότι περισσεύει. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο φύλλο.
-
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο edam, το τριμμένο gouda και σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια την φέτα.
- Ρίχνουμε το αυγό, το πιπέρι και ανακατεύουμε
- Μόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το μείγμα μας στα φύλλα και απλώνουμε καλά. Μην σας αγχώνει αν έχει ύψος, τα τυριά θα λιώσουν και θα “πέσει”.
- Προσθέτουμε από πάνω ένα ακόμα φύλλο αυτή την φορά να χωράει όλο μέσα στο ταψί, τσαλακώνοντας το, χωρίς να περισσεύει τίποτα εκτός.
- Λαδώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε το επόμενο και τελευταίο φύλλο μας κάθετα μεν, με τον ίδιο τρόπο δε.
- Τέλος φέρνουμε τα κομμάτια που περίσσεψαν από έξω προς τα μέσα ώστε να καλύψουν την επιφάνεια και να κλείσουν την πίτα μας γύρω γύρω.
- Βάζουμε στο φούντο μέχρι να πάρει χρώμα και για περίπου 25 με 30 λεπτά. Καλή σας όρεξη.