Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Έτσι θα καθαρίσεις την κουζίνα σου φθηνά, αποτελεσματικά και με φυσικό τρόπο!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι φυσικό, είναι φθηνό και είναι σκληρό με τα βακτήρια, τη μούχλα και τη βρωμιά!

Τι άλλο πρέπει να σας πούμε για να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ξύδι αντί για κάποιο άλλο καθαριστικό! Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς, μερικές έξυπνες συμβουλές για το πως να καθαρίσετε αποτελεσματικά με ξύδι, διάφορες γωνιές στην κουζίνα του σπιτιού σας!

Ψυγείο

Καλύτερα να αποφύγετε τα ισχυρά καθαριστικά τα οποία περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, για να καθαρίσετε το χώρο όπου αποθηκεύετε το φαγητό σας. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε τον καθαρισμό των εσωτερικών επιφανειών με λευκό ξύδι. Σκουπίστε πιθανούς λεκέδες βουτώντας ένα πανί ή βετέξ σε διάλυμα 50-50 ξύδι-νερό.

Φούρνος μικροκυμάτων

Για δύσκολους λεκέδες στο εσωτερικό του, βάλτε ένα φλιτζάνι γεμάτο με μισό νερό-μισό ξύδι και θερμάνετέ το στη μέγιστη θερμοκρασία για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να βράσει. Με ένα νωπό πανί απλά σκουπίστε τις επιφάνειες, και όλοι οι ξεραμένοι λεκέδες εξαφανίζονται με ένα απαλό και εύκολο πέρασμα.

Για το νεροχύτη: Ρίξτε μπόλικο ξύδι πάνω στο σφουγγάρι σας και αν θέλετε για πιο δύσκολους λεκέδες, πασπαλίστε και μαγειρική σόδα. Θα αφρίσει και θα εξαφανίσει τους πιο δύσκολους λεκέδες. Τρίψτε το νεροχύτη όπως συνήθως, επιμείνετε στο σιφόνι που μαζεύει περισσότερη βρωμιά και βακτήρια.

Επιφάνειες κοπής

Για τον καθαρισμό και απολύμανση των επιφανειών κοπής, ψεκάστε απευθείας με ξύδι, και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Πλαστικά δοχεία

Όταν έχετε ένα λεκιασμένο πλαστικό δοχείο, ρίξτε μπόλικο ξύδι, αφήστε το να μείνει για λίγη ώρα και κατόπιν πλύντε το όπως συνηθίζετε.

Πάγκος κουζίνας

Καθαρίστε τους πάγκους σας με λευκό ξύδι. Απλά ψεκάστε στην επιφάνεια και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα ζεστό, υγρό πανί. Ωστόσο, αποφύγετε τον καθαρισμό των πάγκων με ξύδι, εάν είναι φτιαγμένοι από γρανίτη ή μάρμαρο.

Κατσαρόλες

Όταν πρόκειται να πλύνετε μια κατσαρόλα, βάλτε στο σφουγγάρι μαζί με το απορρυπαντικό για τα πιάτα και λίγο ξύδι. Θα δώσει έξτρα λάμψη και καθαριότητα στις κατσαρόλες σας.

Βραστήρας και καφετιέρα

Αν ο βραστήρας ή η καφετιέρα σας έπιασε άλατα, βάλτε τα σε λειτουργία με νερό και ξύδι. Όταν τελειώσουν, τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί.

Πλύσιμο πιάτων

Μαζί με το απορρυπαντικό, λίγες σταγόνες ξύδι στο σφουγγάρι σας και σκοτώνονται τα επιπλέον βακτήρια στα κουζινικά σας.

www.argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μούχλα και υγρασία στο σπίτι: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή

newsitamea

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou