Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Λίπος στην κοιλιά: Δείτε τι λάθη κάνετε και αυξάνεται

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το λίπος που περιβάλλει το ήπαρ και άλλα όργανα στην κοιλιά είναι γνωστό ως σπλαχνικό λίπος. Η απόκτηση λίπους στην κοιλιά μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία, προκαλώντας καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και καρκίνο.

Μπορεί επίσης να επηρεάσει τα αιμοφόρα αγγεία και την ποιότητα του ύπνου .

Παρακάτω θα δείτε 12 πράγματα που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά.

Αδράνεια. Ο καθιστικός τρόπος ζωής παραμένει ο κύριος ένοχος για την αύξηση του κοιλιακού λίπους. Όσοι δεν γυμνάζονται και κάθονται συνέχεια για περισσότερο από τρεις ώρες, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κοιλιακής παχυσαρκίας.

Διαταραχές ύπνου. Ο ύπνος για λιγότερο από πέντε ώρες μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του σωματικού βάρους. Ομοίως, ο ύπνος για περισσότερες από οκτώ ώρες κάνει επίσης το ίδιο. Τα άτομα με διαταραχές του ύπνου είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αύξηση βάρους. Ως εκ τούτου, ο ύπνος για έξι έως οκτώ ώρες φαίνεται να είναι επαρκής και απαραίτητος.

Άγχος. Το άγχος απελευθερώνει την κορτιζόλη «ορμόνη του στρες», η οποία μπορεί να αυξήσει το λίπος στην κοιλιά. Το άγχος οδηγεί επίσης σε μειωμένη ποιότητα ύπνου, υπερκατανάλωση τροφής και κατανάλωση αλκοόλ, τα οποία με τη σειρά τους συμβάλλουν επίσης στην κοιλιακή παχυσαρκία.

Αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι κενές θερμίδες που μπορεί να συσσωρεύονται γύρω από την κοιλιά. Αν και το αλκοόλ με μέτρο μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικών επεισοδίων, υψηλότερες ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή, ηπατικές παθήσεις και άλλα ζητήματα υγείας. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ περιορίζει την καύση λίπους και ως αποτέλεσμα, το λίπος εναποτίθεται στην κοιλιά.

Υπερκατανάλωση τροφής. Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση υπερβολικών θερμίδων και τελικά στην αύξηση βάρους. Έτσι, η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για την πρόληψη του κοιλιακού λίπους.

Γενετική. Η γενετική μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψη την κοιλιακή παχυσαρκία. Συγκεκριμένα γονίδια που ρυθμίζουν την πρόσληψη θερμίδων και το βάρος βρέθηκαν να είναι ο ένοχος για την αύξηση του λίπους της κοιλιάς.

Εμμηνόπαυση. Η εμμηνόπαυση οδηγεί σε πτώση του επιπέδου των οιστρογόνων που με της σειρά της οδηγεί σε εναπόθεση λίπους στην κοιλιά.

Η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο ύπνος, η αυτοπαρακολούθηση, ο έλεγχος των μερίδων, η ενυδάτωση μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea