Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: Η Ελλάδα στην 4η θέση στην Ευρώπη στους ημερήσιους εμβολιασμούς – Πάνω από 30.000 έγιναν σήμερα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η επίσημη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό, στο Υπουργείο Υγείας.

Τα επίσημα στοιχεία για τους εμβολιασμούς ανακοινώθηκαν στη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό, στο Υπουργείο Υγείας, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αρχικά η κ. Θεοδωρίδου είπε: “Η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε την καθημερινότητα όλων μας και αποσυντόνισε πολλές δραστηριότητες όπως και υποχρεώσεις μας. Ένας τομέας που επηρεάστηκε αρνητικά είναι αυτός της προληπτικής ιατρικής”.

“Οι εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων του κορονοϊού είναι πάρα πολύ γρήγορες, τόσο που αν κανείς δεν ανοίξει βιβλίο ή ίντερνετ για 2 μέρες, κινδυνεύει να μείνει πίσω στη γνώση”, σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε γενικά στα εμβόλια, πέραν αυτού κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως τα υπόλοιπα δεν πρέπει να παραμελούνται. Μάλιστα είπε πως τα υπόλοιπα εμβόλια πρέπει να γίνονται 14 μέρες πριν ή μετά από αυτό του κορονοϊού.

Επίσης αναφέρθηκε στις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού σε ό,τι αφορά τα εμβόλια στα παιδιά, λέγοντας πως δεν πρέπει να παραμελούνται.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά, είπε η καθηγήτρια, υπενθυμίζοντας ότι η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19. Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες.

Αναφέρθηκε επίσης και στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που έχει αδειοδοτηθεί για ηλικίες άνω των 16 ετών και όπως είπε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να το κάνουν.

Σύμφωνα με νέα έρευνα “η εκρίζωση του κορωνοϊού είναι κάτι το ανέφικτο”, επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδού, “μπορεί όμως να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας χωρίς να μας απειλεί και αυτό θα επιτευχθεί με την ανοσία που θα αποκτήσουμε με τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό”, πρόσθεσε.

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 725.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Θεμιστοκλέους, λέγοντας πως μέχρι στιγμής σήμερα έχουν γίνει 30.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 725.000.

Επίσης είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση ημερήσιων εμβολιασμών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και πως έχουν ήδη κλειστεί 1.420.000 ραντεβού συνολικά και για τις δύο δόσεις.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως μόνο για τον Μάρτιο έχουν κλειστεί 720.000 ραντεβού.

Στη συνέχεια, τόνισε πως σήμερα η Ελλάδα παρέλαβε 112.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα 24.000 δόσεις της Moderna και 90.000 δόσεις από το εμβόλιο της Astrazeneca.

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε ξεπεράσει τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας πως με την παραλαβή των εμβολίων των Απρίλιο, θα έχει αυξηθεί κατά πολύ η ανοσία του πληθυσμού το Πάσχα.

Εμβολιασμοί: Από την επόμενη εβδομάδα όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και οι 70-75 ετών

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το άνοιγμα της αγοράς αλλά και τις κατηγορίες ανθρώπων που παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι κάποιος μπορεί να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού αν έχει κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου, ωστόσο όπως είπε αυτό είναι για προσωπική χρήση και μόνο. Σημείωσε παράλληλα, ότι “συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα παρά την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού”

Όπως είπε, στην ΕΕ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με ένα αντικείμενο, να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να αποφεύγεται η διαδικασία με τα τεστ και την καραντίνα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα παίρνουν σειρά όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα με υψηλό κίνδυνο νόσησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς και η ηλικακή ομάδα των 70 – 75 ετών.

Μιλώντας για το άνοιγμα της αγοράς και αν θα υπάρξουν περιορισμοί μέσω του sms, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως “προσπαθούμε να διευκολύνουμε την ανάγκη με κάποιο τρόπο η αγορά να λειτουργήσει”, ωστόσο αυτό θα γίνει μετά από την εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η περίπτωση ώστε να υποστηρικτεί τεχνικά το άνοιγμα της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika