Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Σαρηγιάννης: Αναμένεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων τις επόμενες βδομάδες – Κλιμακωτά να γίνει το άνοιγμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Να γίνουν κλιμακωτά ανοίγματα για να προλάβουμε ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων, τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις του καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς σε συνέντευξή του τόνισε ότι αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες σταδιακή μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σαρηγιάννη επισήμανε πως “αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε μια πορεία διακύμανσης, η οποία θα μας οδηγήσει σταδιακά σε μια μείωση των κρουσμάτων”, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο υπογράμμισε πως υπάρχει ανησυχία ακόμα για την Αττική καθώς όπως δήλωσε “ο ρυθμός αποκλιμάκωσης είναι μικρότερος από αυτόν που περίμεναν να δουν”.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων σημείωσε πως αυτό πρέπει να γίνει κλιμακωτά, καθώς όπως εξήγησε “έτσι θα μπορέσουμε να προβλέψουμε και να προλάβουμε την όποια έξαρση κρουσμάτων”. “Σε μια βδομάδα μέσα ξέρουμε τι θα συμβεί”, πρόσθεσε.

Τι είπε για τη μετακίνηση από νομό σε νομό των εμβολιασμένων

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εμβολιασμένων από νομό σε νομό, δηλώνοντας πως αυτό εξαρτάται από το αν μπορεί να επαναμολύνει. Στην ίδια συζήτηση ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι η πιθανότητα να μεταδίδει τον ιό κάποιος που έχει εμβολιαστεί είναι ελάχιστη.

Τέλος, αναφορικά με την εισαγωγή κόφτη στα SMS ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε πως
αν μπορούσε να εφαρμοστεί θα έλεγε “ναι”, αλλά δεν θα είναι το ίδιο σε κάθε περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika