Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Βοηθώντας το ενήλικο παιδί σας να μεγαλώσει-Τι χρειάζεται

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τα χρόνια, τα παιδιά σας έχουν σπουδάσει και είναι πλέον ενήλικες, οι περισσότεροι από τους μισούς νέους 18 έως 29 ετών ζουν με τους γονείς τους. 

Φυσικά, αυτό μπορεί να απογοητεύσει τόσο τους νεαρούς ενήλικες όσο και τους γονείς τους. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες, οι γονείς μπορεί ακόμη και να αισθάνονται ενοχή, ότι τουλάχιστον εν μέρει φταίνε.

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε το μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το ενήλικο παιδί σας να ξεκινήσει τη ζωή του.

Τι χρειάζεται το παιδί σας;

Συναισθηματική υποστήριξη. Πολλοί νέοι προσπαθούν αν ξεκινήσουν την ενήλικη ζωή τους, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση εργασίας, και πόσο μάλλον να βρουν τη δουλειά που τους κάνει ευτυχισμένους. Οι συγκεκριμένοι νέοι μπορεί απλά να χρειάζονται μια συμβουλή ή να πρέπει να γνωρίζουν ότι πιστεύετε σε εκείνους και τους αγαπάτε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Μερικά ενήλικα παιδιά, ακόμη και αν είναι ήδη 30, χρειάζονται ένα πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να είναι τόσο ελάχιστο όσο το να καλείτε το παιδί σας να τηρεί τις καθημερινές του υποχρεώσεις ή τις επαφές του στο δίκτυο ή να υποδηλώνει ότι έχει μια καθημερινή ρουτίνα εργασίας.

Από την άλλη μεριά μερικοί νέοι χρειάζονται μια πιο «σκληρή» αγάπη, ώστε να πάρουν μια απόφαση. Για παράδειγμα μπορείτε να δώσετε μια προθεσμία στο παιδί σας με σκοπό να βρει δουλειά, διαφορετικά θα του μειώσετε το χαρτζιλίκι.

Και πάλι, είναι σημαντικό να πούμε πως ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλα, αλλά μπορεί κάποια από τις προαναφερθείσες ιδέες να βοηθήσει το ενήλικο παιδί σας να ξεκινήσει τη ζωή του και να αισθανθείτε περήφανοι και ανακουφισμένοι.

 

jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou