Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Αθηνά Λινού: Στο 1ο λοκντάουν απομονώναμε τους ασθενείς στα νοσοκομεία, τώρα τους λέμε “γυρίστε σπίτι”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αθηνά Λινού – «η διπλή μάσκα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη γιατί δεν καταφέραμε να βάλουμε πιο πολλά δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς και να έχουμε λιγότερους επιβάτες.»

Στη βοήθεια που θα προσφέρει η χρήση της διπλής μάσκας στην προσπάθεια ανακοπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναφέρθηκε η Αθηνά Λινού, μιλώντας σήμερα στο Open TV.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε: «Η διπλή μάσκα θα είναι χρήσιμη εκεί που δεν αερίζονται οι χώροι, όπως το μετρό, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Οπότε είναι σημαντικό ότι η διπλή μάσκα μειώνει το ποσοστό μετάδοσης».

Σχετικά με το πόσο βοήθησε το τωρινό lockdown η Αθηνά Λινού ισχυρίστηκε ότι: «Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Προσπαθούμε να περιορίσουμε την επέκταση του ιού. Στο πρώτο lockdown απομονώναμε τους ασθενείς σε νοσοκομεία, αλλά τώρα, τους λέμε “γυρίστε σπίτι” με αποτέλεσμα να υπάρχει μετάδοση.»

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι δύσκολος ο χειμώνας. Μέσα στο σπίτι και τους χώρους εργασίας μεταδίδεται πιο εύκολα ο ιός. Δεν μπορούμε να αερίζουμε συνέχεια, να έχουμε ανοιχτά με τέτοιες συνθήκες. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο λοιπόν για το πώς θα περιορίσουμε τις επαφές μας. Ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι αν υποψιαστούμε κάτι».

Σχολιάζοντας το πρόβλημα των μεταλλάξεων η Αθηνά Λινού υποστήριξε ότι «αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε όλα τα μέρη της γης, δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις μεταλλάξεις. Τότε θα υπάρχει μεγάλη διασπορά και πολλές μεταλλάξεις, άρα και επιθετικότητα του ιού».

Κλείνοντας, η κ. Λινού αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό τονίζοντας ότι «το εμβόλιο σώζει ζωές. Δυστυχώς έχουμε πολύ λίγα εμβόλια. Χρειάζεται προσοχή μην χάσουμε εμβόλια. Θα έπρεπε να υπάρχουν λίστες με επιλαχόντες έτσι ώστε να μην πηγαίνουν χαμένα τα εμβόλια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou