Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εσείς λέτε καληνύχτα στον σύντροφό σας με ένα φιλί;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το φιλί στον σύντροφό μας για να του πούμε καληνύχτα από ό,τι φαίνεται ανήκει στο παρελθόν, καθώς οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε πλάτη-πλάτη με το ταίρι μας, όπως διαπιστώνει μια νέα μελέτη.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, 80% των ζευγαριών σήμερα, που είναι αρκετά χρόνια μαζί, δεν ανταλλάσσουν φιλιά και αγκαλιές πριν κοιμηθούν, γιατί πολύ απλά το μόνο που σκέφτονται είναι πότε θα πέσουν στο κρεβάτι και θα κοιμηθούν.

Ακόμα χειρότερα ένα μέρος των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν πως δεν θέλουν ούτε καν να τους ακουμπάει ο σύντροφος τους την ώρα που κοιμούνται, ενώ ένα 90% είπε πως δεν ανταλλάσει “Σε αγαπώ” πριν κοιμηθεί. Συν πως ένα 46% είναι τόσο έτοιμο να κοιμηθεί που γυρνάει αμέσως και την πλάτη στο σύντροφο. Όμως το τελευταίο δεν είναι όσο κακό, όσο ακούγεται. Σύμφωνα με μια ψυχολόγο που ειδικεύεται στις σχέσεις, όταν το ζευγάρι κοιμάται με τις πλάτες γυρισμένες ο ένας προς τον άλλο δείχνει αθωότητα και εμπιστοσύνη, συν ότι η στάση του σώματος την ώρα που κοιμόμαστε δεν μπορεί να λέει ψέματα.

Έτσι αποδείχτηκε πως μόλις 1% των ζευγαριών κοιμάται πλέον στην στάση που βλέπουμε συνήθως τους εραστές στις ταινίες, όπου η γυναίκα κοιμάται στο στήθος του άντρα. Η ψυχολόγος συμπληρώνει πως τα ζευγάρια μετά από χρόνια συμβίωσης αποκτούν συνήθειες που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Εάν όμως ο ένας από τους δύο αλλάξει τον τρόπο που κοιμάται τότε είναι λόγος για τον άλλο να ανησυχήσει.

Δείτε τι φανερώνει η στάση που κοιμάστε για τη σχέση σας

Στάση κουτάλι

Αυτή η στάση ύπνου είναι η πιο δημοφιλής για τα ζευγάρια, δείχνει οικειότητα και δίνει την αίσθηση της ασφάλειας. Είναι μια γλυκιά στάση παρόλο που μπορεί να γίνει λίγο προκλητική και να βγάλει μια ερωτική διάθεση. Όταν ο άντρας τυλιχτεί γύρω από τη γυναίκα, δείχνει ότι την προστατεύει. Ενώ όταν η γυναίκα χωθεί ανάμεσα στο σύντροφο της, δείχνει ότι εξαρτάται από εκείνον.

Σφικτή αγκαλιά

Αυτή η στάση είναι πιο συχνή στην αρχή της σχέσης και συνήθως δηλώνει ότι το ζευγάρι προσπαθεί να έρθει όσο γίνεται πιο κοντά. Κάποια ζευγάρια διατηρούν αυτή τη στάση για πολύ καιρό, αν και είναι σπάνιο φαινόμενο.

Η φωλιά

Σε αυτή τη στάση ο ένας ακουμπάει το κεφάλι του στο στήθος του άλλου, ενώ τα πόδια μπορεί να είναι μπλεγμένα. Η γλυκιά αυτή θέση δημιουργεί το αίσθημα της προστασίας και ενισχύει τη συντροφικότητα. Όταν η γυναίκα ακουμπάει το κεφάλι της στο στήθος του άντρα δείχνει ότι τον εμπιστεύεται και εκείνος με τη σειρά του ότι είναι ο προστάτης της.

Αγκάλιασμα των ποδιών

Σε αυτή τη στάση ο ένας ακουμπάει απαλά το πόδι του άλλου, αποκαλύπτοντας ένα ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο. Είναι επίσης ένα σημάδι ότι ο ένας δεν χορταίνει τον άλλο, τόσο σε επίπεδο συναισθηματικό όσο και σε σεξουαλικό.

Πλάτη με πλάτη

Βλέποντας αυτή στάση το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι το ζευγάρι δεν είναι πολύ δεμένο. Όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο, γιατί όταν οι σύντροφοι κοιμούνται πλάτη με πλάτη και αγγίζουν τα οπίσθια ή τις πλάτες τους, σημαίνει ότι υπάρχει άνεση μεταξύ τους.

Πλάτη με πλάτη αλλά χωριστά

Όταν το ζευγάρι κοιμάται πλάτη πλάτη αλλά αφήνει χώρο στο ενδιάμεσο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ενδεχομένως έχει προηγηθεί κάποιος καυγάς ή και οι δυο θέλουν ανεξαρτησία. Βέβαια εξαρτάται την κάθε περίπτωση, γιατί εάν τα σώματα και των δυο είναι χαλαρά και άνετα, ακόμα και αν δεν υπάρχει σωματική επαφή, δεν είναι αρνητικό, γιατί μάλλον υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι.

jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika