Newsitamea.gr
AMEA news ΥΓΕΙΑ NEWS

 Βασίλης Κικίλιας: Οι ιδιώτες γιατροί στη μάχη των εμβολιασμών – Θα εξυπηρετούν ασθενείς με κινητικά προβλήματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Υγείας, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στους εμβολιασμούς κατά της COVID-19.

Σε ξεχωριστή πλατφόρμα θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης, με ιδιώτες γιατρούς της επιλογής τους, για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Την ανακοίνωση έκαναν μετά από κοινή τους συνάντηση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Γιώργος Πατούλης.  

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη των ιδιωτών γιατρών στην εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας κατά της πανδημίας:

«Ο εμβολιασμός γίνεται ικανοποιητικά. Προφανώς το επόμενο χρονικό διάστημα με ένα σημαντικό αριθμό εμβολίων που έρχονται στη χώρα, όλοι θα μπούμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργού, του κ. Κικίλια, ώστε αυτό να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βάζοντας όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την εθνική προσπάθεια και στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας».

Κικίλιας: «Όταν θα έρθουν τα «εύκολα» εμβόλια θα εμπλακούν και οι ιδιώτες γιατροί»

Διευκρινιστικά ο υπουργός κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την δυνατότητα όταν θα έρθουν στην χώρα τα εμβόλια που δεν απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες ψύξης, να ενταχθούν στην εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας και οι ιδιώτες γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

«Επεξεργαζόμαστε τη δυνατότητα, η οποία θα υπάρξει σε επόμενο χρονικό διάστημα με ένα πιο «εύκολο» εμβόλιο, να εμπλακούν οι ιδιώτες ιατροί στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία και να βοηθήσουμε».

Όσο τα εμβόλια θα έρχονται στην χώρα στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής συμφωνίας και θα αυξάνονται και οι δόσεις, θα εμπλακεί όλο και μεγαλύτερος αριθμός γιατρών, ως εμβολιαστές. Η μάχη είναι κρίσιμη και συνεχίζεται, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας:

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο, κομβικό σημείο. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες και ναι μεν, η χώρα είναι εμφανές ότι τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες στον κορονοϊό, είναι όμως μια κρίσιμη μάχη που και ο κόσμος προφανώς κουράζεται και πρέπει να παίρνει ανάσες και να στηρίζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou