Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι να κάνετε εάν δεν συμπαθείτε το νέο σύντροφο της φίλης σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είστε χρόνια φίλες, μοιράζεστε τα πάντα, πηγαίνετε μαζί διακοπές, για ψώνια, διασκεδάζετε, στηρίζει η μία την άλλη, με αλλά λόγια είστε αχώριστες. 

Ξαφνικά όμως μια μέρα η φίλη σας ερωτεύεται, σαφώς χαίρεστε για εκείνη, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Ο λόγος είναι πως δεν συμφωνείτε καθόλου μ’ αυτή την σχέση γιατί πιστεύετε πως δεν ταιριάζουν καθόλου.

Μπορείτε  να της το πείτε; Πιστεύετε πως έχετε το δικαίωμα να κρίνετε την επιλογή της; Και ενώ τα ερωτήματα αυτά σας κατακλύζουν, αρχίζει ο τρόπος ζωής σας να αλλάζει. Εκείνη χάνει την ισορροπία μεταξύ της φιλίας και της σχέσης και αρχίζει να χάνεται και όποτε συμφωνείτε να βρεθείτε για να κουβεντιάσετε τα νέα σας, πάντα έρχεται και εκείνος μαζί;

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση. 

Βρείτε ποια είναι η πραγματική σας ανάγκη. Προσπαθήστε να ελέγξετε τα συναισθήματα σας και βρείτε ποια είναι η πραγματική σας ανάγκη. Η επικοινωνία με την φίλη σας είναι το βασικό στοιχείο που σας απασχολεί. Σαφώς, η ζωή σας αλλάζει και μπαίνει σε μια νέα φάση. Μιλήστε της και εξηγήστε της πως νιώθετε περιγράφοντας την πραγματική σας ανάγκη και όχι τα χιλιάδες αρνητικά συναισθήματα που νιώθετε για εκείνον.

Αποφύγετε να κάνετε κριτική. Στην ερώτηση «Πως σου φάνηκε;» προσπαθήστε να είστε ειλικρινής χωρίς να ασκήσετε κριτική με την μορφή επίθεσης. Οι γνωστές φράσεις «Εσύ μια θεά πως μπορείς να είσαι μ’ αυτόν» ή «καλά πλακά μου κάνεις, σου πέφτει πολύ λίγος» δεν είναι οι κατάλληλες φράσεις για να πείτε την γνώμη σας. Η φίλη σας περιμένει να ακούσει την άποψη σας αλλά και να σεβαστείτε την επιλογή της. Για το λόγο αυτό, προσπαθήστε να τοποθετηθείτε χωρίς ταμπέλες και χαρακτηρισμούς.

Δώστε μια ευκαιρία να γνωριστείτε πρώτα. Μπορεί τελικά με μια καλύτερη ματιά να είναι ένα τέλειο ζευγάρι. Βγείτε μαζί, παρατηρήστε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που η φίλη σας δεν μπορεί να δει στην αρχή λόγω του ενθουσιασμού και του έρωτα για παράδειγμα, πως της συμπεριφέρεται; ή τις προθέσεις του;

Να θυμάστε πως η φιλία είναι μια σταθερή αξία στην ζωή των ανθρώπων. Έχετε μοιραστεί πάρα πολλές στιγμές μαζί, όμορφες και δύσκολες. Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχει επιλέξει να είστε στην ζωή σας, μπορεί να μπείτε σε μια νέα φάση αλλά πάντα θα ξέρει ότι είστε εκεί για εκείνη και αντίστροφα. Για το λόγο αυτό, αξίζει να της μιλήσετε για τα συναισθήματα σας και το πώς νιώθετε, το τρίτο πρόσωπο είναι μια επιλογή που δεν θα πρέπει να επηρεάσει την σχέση σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας