Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Μετρητά τέλος: Απαγορεύονται στις εφορίες – Μόνο σε έκτακτες περιστάσεις δεκτά το πολύ 100 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΔΟΥ: Οι πληρωμές σε οποιαδήποτε εφορία με μετρητά χρήματα λαμβάνει τέλος. Από εδώ και πέρα θα γίνεται μόνο με επιταγές για τις οφειλές προς το δημόσιο.

Εναλλακτικά, θα γίνεται με τη χρήση καρτών (σ.σ. πιστωτικών ή χρεωστικών).

Τα όρια για τα μετρητά χρήματα στις ΔΟΥ

Επί 4 χρόνια και μέχρι σήμερα, για όσες οφειλές καταβάλλονταν ακόμη κατ’ εξαίρεσιν στις ΔΟΥ (αντί σε τράπεζες, με e-banking κλπ) ίσχυε όριο πληρωμής με μετρητά έως τα 100 ευρώ. Πάνω από αυτό το όριο, οι πληρωμές στο Ταμείο της ΔΟΥ γίνονταν δεκτές μόνο με κάρτες ή επιταγές.

Από σήμερα πλέον όμως αυτό αλλάζει. Αυτό γίνεται, σύμφωνα με νέα απόφαση του διοικητού της ΑΑΔΕ κυρίου Γιώργου Πιτσιλή. Έτσι, όλες οι πληρωμές οφειλών που, κατ’εξαίρεσιν, εξακολουθούν να εισπράττονται από τις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα, δεν θα γίνονται με μετρητά. Αντίθετα, θα γίνονται μόνο με χρήση καρτών ή επιταγών.

Η εξαίρεση

Κατ’ εξαίρεσιν, υπό σπάνιες συνθήκες και μόνον σε απολύτως δικαιολογημένες περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία είσπραξης με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών -ή ακόμη και στις περιπτώσεις ύπαρξης επείγουσας ανάγκης- μπορεί να υπάρξει χαλάρωση του μέτρου. Τότε και μόνον κατόπιν έγγραφης έγκρισης του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή του Ελεγκτικού Κέντρου θα γίνεται αυτό. Δηλαδή, θα επιτρέπεται η είσπραξη και με μετρητά, για ποσό καταβολής, όμως, που δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ το πολύ.

Το μέτρο εξυπηρετεί σκοπούς προστασίας της δημόσιας Υγείας, αλλά και λόγους ασφαλείας για αποφυγή κόστους και κινδύνων από τη συγκέντρωση και διαχείριση χρημάτων σε φυσική μορφή στις ΔΟΥ.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea