Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Χαλάρωση lockdown: Ελήφθη η απόφαση – Τι ανοίγει από Δευτέρα-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σοβαρό ενδεχόμενο χαλάρωσης υπάρχει στο lockdown, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης. Αυτό είναι κάτι, το οποίο εξετάζεται για την ώρα.

Όσον αφορά τις επίσημες ανακοινώσεις, εκείνες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή (σ.σ. 15 Ιανουαρίου του 2020). Αναλυτικότερα:

Χαλάρωση αυστηρού lockdown: Τι αναφέρεται στο ρεπροτάζ

Μετά το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών, η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση του αυστηρού lockdown την επόμενη εβδομάδα. Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως το λιανεμπόριο, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown. Ανά βδομάδα θα κρίνονται οι αριθμοί και η τελική εισήγηση θα βγαίνει κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων κάθε Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Οι τελικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την κυβέρνηση. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ’ Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση. Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Δείτε το βίντεο

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika