Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

8 έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα χαλιά από λεκέδες και βρωμιές με φυσικό τρόπο-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο καθαρισμός των χαλιών μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας έξυπνους τρόπους που αποκαλύπτουν οι ειδικοί.

Οι λεκέδες στα χαλιά είναι ένας πονοκέφαλος για τις περισσότερες νοικοκυρές. Ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι τότε είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.

Καθαρισμός των χαλιών: Πως να εξουδετερώσετε δύσκολους λεκέδες

Ανακατέψτε 1/4 λευκό ξύδι και 3/4 νερό και περάστε το λεκέ. Στη συνέχεια, βάλτε από πάνω του ένα βρεγμένο κομμάτι ύφασμα και ψεκάστε με το σίδερο τη μεγαλύτερη ποσότητα ατμού.

Αν σας άνοιξε η μύτη και κατέληξαν κηλίδες αίμα στο χαλί, μην ανησυχείτε. Το καλύτερο τέχνασμα για να τις βγάλατε είναι το σάλιο σας! Απλά φτύστε αρκετά πάνω στις κηλίδες και δείτε πως ενεργεί μαγικά.

Το ξίδι είναι ένα πολύ κοινό καθαριστικό λεκέδων. Προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα και θα εκπλαγείτε πόσο καλά φεύγουν οι λεκέδες από το χαλί.

1/3 υπεροξειδίου του υδρογόνου, 2/3 νερό και μερικές σταγόνες λεμονιού αιθέριο έλαιο λεμονιού και οι λεκέδες από το χαλί θα είναι παρελθόν και το σπίτι θα μυρίζει υπέροχα.

Οι λεκέδες από κραγιόν είναι δύσκολο να βγουν, αλλά όχι όταν έχετε WD-40! Αφού το εφαρμόσετε, φροντίστε να τρίψετε με λίγο σαπούνι πιάτων πάνω στο λεκέ για να αφαιρέσετε τόσο το κραγιόν όσο και το WD-40.

Το κόκκινο κρασί μπορεί πραγματικά να βγει από το χαλί! Απλά χρησιμοποιήστε υπεροξείδιο του υδρογόνου και σαπούνι πιάτων! (Αυτό το μείγμα ενεργεί πολύ καλά σε πολλούς διαφορετικούς λεκέδες).

Φτιάξτε πολύ εύκολα καθαριστικό αφρό χαλιών με σαπούνι, ξύδι, αμμωνία και υγρό πιάτων.

Οι λεκέδες από κατοικίδια είναι πάρα πολύ συχνοί. Για να τους αφαιρέσετε, ανακατέψτε λίγο ξύδι και ζεστό νερό. Λειτουργεί άψογα. Αν ανησυχείτε για τη μυρωδιά μπορείτε να βάλετε μαγειρική σόδα με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο και θα καλύψει τη μυρωδιά.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μούχλα και υγρασία στο σπίτι: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή

newsitamea

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou