Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ειδήσεις

Αέρια στο έντερο: Τι δείχνουν για την υγεία μας – Ποιες οι αιτίες και πως να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα αέρια είναι μία ενοχλητική διαδικασία του εντέρου, τα οποία μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, με σπιτικές θεραπείες μπορείτε να τα περιορίσετε.

Οι θεραπείες και τα φάρμακα βοηθούν στη μείωση της παραγωγής εντερικών αερίων, συμβάλλουν στην εξάλειψη του μετεωρισμού και των κολικών, χαλαρώνουν τους κοιλιακούς μυς και μειώνουν την ποσότητα της ζύμωσης στο έντερο.

Ο μετεωρισμός είναι ένα ιδιαίτερα κοινό πρόβλημα. Χάρη σε αυτό, η βιομηχανία φαρμάκων έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ποικιλία θεραπειών.

Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι ορισμένες από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιoύνται είναι καταστροφικές. Επιπλέον, μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες σε μερικούς ανθρώπους.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι υπάρχουν και 100% φυσικές εναλλακτικές λύσεις. Έχουν παρόμοια δράση, χωρίς να προκαλούν άλλες αντιδράσεις στο σώμα. Στην επίδραση της διατροφής στον μετεωρισμό και τα εντερικά αέρια αναφέρεται η μελέτη των Manichanh, C., Eck, A., Varela, E., Roca, J., Clemente, J. C., González, A.,Azpiroz, F.

Υπάρχουν 7 αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες κατά των εντερικών αερίων, με τις οποίες θα μπορείτε να καταπολεμάτε τα αέρια κάθε φορά που αρχίζουν να σας επηρεάζουν.

Καταπολεμήστε τα με μάραθο

Ο μάραθος είναι ένα φυτό κατά των εντερικών αερίων. Ελέγχει την παραγωγή εντερικών αερίων αλλά και τις φλεγμονές.

Το τσάι με μάραθο έχει εξαιρετικά αποτελέσματα κατά του μετεωρισμού. Αυτό το τσάι μειώνει επίσης την ένταση της κοιλιακής χώρας καταπραΰνοντας τον πόνο.

Υλικά

1/2 κουταλιά του γλυκού (2,5 γραμμάρια) σπόροι μάραθου
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση

Προσθέτετε τους σπόρους μάραθου στο βραστό νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τους αφήνετε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
Αφήνετε το τσάι να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το πιείτε.
Πίνετε μια κούπα τσάι μάραθου δυο ή τρεις φορές την ημέρα.

Καταπολεμήστε τα με μπόλντο

Το μπόλντο είναι δέντρο της Νότιας Αμερικής και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τις χρήσεις του σε εναλλακτικές θεραπείες. Προσφέρει οφέλη στο συκώτι αλλά και στο πεπτικό σύστημα.

Διαθέτει 20 αλκαλοειδή και ένα αιθέριο έλαιο γνωστό ως κινεόλη. Αυτά τα συστατικά καταπολεμούν τα αέρια και έχουν προστατευτική δράση στο στομάχι.

Υλικά

1 κουταλιά του γλυκού (5 γραμμάρια) φύλλα μπόλντο
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση

Προσθέτετε τα φύλλα σε βραστό νερό. Τοποθετείτε το καπάκι στην κατσαρόλα, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά.
Το πίνετε γρήγορα και καταναλώνετε μια κούπα δυο φορές την ημέρα.

Καταπολεμήστε τα μέντα

Η μέντα περιορίζει την παραγωγή εντερικών αερίων. Επίσης βοηθά στην πέψη των τροφών. Χάρη σε αυτό, περιορίζεται ο πόνος και η δυσκοιλιότητα.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας (5 γραμμάρια) μέντα
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση

Προσθέτετε τη μέντα στο βραστό νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνετε το τσάι να σταθεί πριν το πιείτε.
Μην πίνετε πάνω από 3 ποτήρια την ημέρα.

Καταπολεμήστε τα με γλυκάνισο

Ο γλυκάνισος βοηθά στην καταπολέμηση των αερίων και τη δυσπεψία. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να μειώνει το μετεωρισμό και τις φλεγμονές.

Αυτό το τσάι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των αερίων.

Υλικά

2 αστεράκια γλυκάνισο
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση

Τοποθετείτε το γλυκάνισο στο νερό και τον βράζετε σε μέτρια φωτιά. Τον αφήνετε να βράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τον αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει πριν το πιείτε.
Πίνετε το πολύ δυο κούπες την ημέρα.

Καταπολεμήστε τα με κανέλα

Άλλο ένα μπαχαρικό που είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των αερίων είναι η κανέλα.

Τις περισσότερες φορές την χρησιμοποιείτε στα φαγητά. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να φτιάξετε ένα τσάι για τη χαλάρωση των φλεγμονών και τη μείωση του πόνου και των αερίων.

Υλικά

1/2 κουταλιά του γλυκού (2,5 γραμμάρια) κανέλα
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση

Προσθέτετε την κανέλα σε βραστό νερό. Καλύπτετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά.

Το πίνετε μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται πριν την εμφάνιση πεπτικών προβλημάτων.

Καταπολεμήστε τα με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας, γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο, με το λεμόνι δημιουργεί μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία. Βοηθά στην καταπολέμηση των αερίων και των οξέων.

Υλικά

1/2 κουταλιά του γλυκού (5 γραμμάρια) μαγειρική σόδα
1/2 λεμόνι, χυμός
1/2 κούπα (100 ml) νερό

Εκτέλεση

Διαλύετε το χυμό λεμόνι στο νερό. Προσθέτετε τη μαγειρική σόδα.
Περιμένετε μέχρι να σταματήσει ο αναβρασμός και το πίνετε.
Πίνετε μόνο μέτριες ποσότητες.

Καταπολεμήστε τα με χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την αντιμετώπιση των στομαχικών προβλημάτων. Μπορεί να βοηθήσει με το στομαχόπονο, τις φλεγμονές, τα αέρια και τα έλκη.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας (10 γραμμάρια) ολόκληρα άνθη χαμομηλιού
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση

Προσθέτετε το χαμομήλι στο βραστό νερό. Τοποθετείτε ένα καπάκι πάνω από το τσάι και το αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το χαμομήλι να σταθεί για 10 λεπτά πριν το πιείτε.
Πίνετε δυο με τρεις κούπες την ημέρα.

Να θυμάστε ότι πρέπει να επιλέξετε μόνο μια από τις παραπάνω συνταγές. Αν χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μια θεραπείες μπορεί να παρουσιαστούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Αν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με αέρια ή άλλα προβλήματα σχετικά με την κοιλιακή χώρα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika