Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: Πότε είναι πιο πιθανό να νιώσετε τις όποιες παρενέργειες στο εμβόλιο COVID-19

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η έγκριση και διάθεση αποτελεσματικών εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού έφερε αισιοδοξία ότι το τέλος πανδημίας COVID-19 είναι πια ορατό.

Τα εμβόλια σημαίνουν ότι ο κορονοϊός μπορεί να νικηθεί. Μάλιστα, εκτός από λίγα μεμονωμένα περιστατικά, οι πρώτοι εμβολιασμοί δείχνουν πως δεν προκαλούνται σοβαρές επιπλοκές ή συμπτώματα, πέραν εκείνων που βιώνει κανείς σχεδόν σε κάθε άλλο κλασικό εμβόλιο.

Κορονοϊός: Πότε μπορεί να νιώσετε τις όποιες παρενέργειες από το εμβόλιο COVID-19

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν πρόκειται να νιώσετε κάποιες μικρές παρενέργειες στο εμβόλιο, τότε αυτές είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν μετά τη δεύτερη δόση.

Τα εμβόλια mRNA που αναπτύχθηκαν από τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna λειτουργούν σε δύο ξεχωριστές δόσεις που χορηγούνται με χρονική απόσταση τριών έως τεσσάρων εβδομάδων. Και οι γιατροί επισημαίνουν ότι η δεύτερη δόση μπορεί να προκαλέσει πιο εμφανείς παρενέργειες σε ορισμένους ασθενείς.

«Εάν πρόκειται κάποιος να έχει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, αυτό θα συμβεί κατά κανόνα μετά τη δεύτερη δόση, όταν δεν θα έχει μόνο μυϊκούς πόνους, αλλά και πόνο στις αρθρώσεις«, λέει ο δρ. David Sellers, ο πρώτος εργαζόμενος στον τομέα υγείας στο Ascension Saint Thomas Hospital στο Τενεσί που έκανε το εμβόλιο. “Όταν κάνετε το δεύτερο εμβόλιο, το σώμα σας αρχίζει να αντιδρά σε αυτό”.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές και για τα δύο εμβόλια ανέφεραν περισσότερη δυσφορία μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.

 

Iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika